Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Poplach v rakúskej nemocnici: Samovrah spôsobil evakuáciu, ohrozoval ostatných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MISTELBACH - Časť jednotky intenzívnej starostlivosti na internom oddelení krajinskej kliniky v dolnorakúskom Mistelbachu museli vo štvrtok večer dočasne uzavrieť.

Stalo sa tak po tom, čo záchranári previezli do nemocnice samovraha, ktorý - ako sa ukázalo až na klinike - použil na samovraždu tabletky pesticídu obsahujúce kyanid draselný známy pod názvom cyankáli. Ten po kontakte s vlhkom a vzduchom produkuje vysokotoxické plyny, ktoré predstavujú ohrozenie života všetkých osôb, ktoré sa s nimi dostanú do styku.

Jednotku intenzívnej starostlivo následne uzavreli, pacientov evakuovali a viacero zamestnancov nemocnice, ako aj lekára záchrannej služby a jeho piatich kolegov podrobili dekontaminácii. Informoval o tom dnes rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF, pred ktorým sa kauze venoval aj viedenský denník Kurier.

Pacient-samovrah síce na následky otravy skonal, avšak u žiadneho zo šiestich spolupracovníkov rakúskeho Červeného kríža ani u desiatich ľudí z nemocnice sa, našťastie, neprejavili žiadne známky otravy. Po dôkladnom vyčistení by ešte dnes mali sprístupniť aj izbu, na ktorej bol dočasne umiestnený samovrah.

Viac o téme: NemocnicaSamovrahRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu