Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rodičia dovolili dcérke na dovolenke v Egypte "detské" tetovanie: Doma prišlo peklo, desivé FOTO

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: profimedia. sk)

LONDÝN - Malá Madison Gulliverová (7) už nikdy nezabudne na rodinnú dovolenku v Egypte. Nechala si hennou vytetovať na ruku rôzne krásne vzory. Po návrate domov sa ale začalo peklo. Dievčatko bolo okamžite hospitalizované v nemocnici. Lekári pred prírodným farbivom varujú, obsahuje totiž nebezpečné chemické prísady.

Rodinka pochádzajúca z anglického ostrova Wight si užívala spoločnú dovolenku v Egypte. Madison, tak ako iné dievčatá v jej veku lákajú rôzne skrášľovacie procedúry. Výnimkou nie je ani tetovanie z henny, ktoré zhodou okolností v hotelovom salóne vyhotovovali. Mladej slečne sa podarilo svojho ocka prehovoriť, aby si nevinnú ozdobu mohla dať aj ona.

Rodičia dovolili dcérke na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia. sk)

Madison zasadla do kresla a nechala si od končekov prstov a po lakeť nakresliť krásne kvety. Dočasné tetovanie vyzeralo bez chyby a malá parádnica bola s výsledkom veľmi spokojná. Všetko bolo v poriadku do momentu, kedy sa rodina vrátila domov. Krátko nato totiž dievčatko začalo mať problémy. Ruka, ktorú zdobilo tetovanie pálila, svrbela a vyhádzali sa jej na pľuzgiere ako po popálení. Madison hospitalizovali v nemocnici a henna musela byť okamžite odstránená. Čo je ale strašné, že dievčatku zostali jazvy na celej ruke.

Rodičia dovolili dcérke na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia. sk)

Otec malej slečny, Martin Gulliver berie zodpovednosť, za dcérkine ťažkosti na seba. Tetovanie si nechal spraviť aj Martinov syn Sebastian (9), ktorý mal rovnakú reakciu. V jeho prípade ale rodičia okamžite hennu z ruky umyli a zachránili ho od bolestí. V prípade Madison už žiaľ museli zasahovať lekári. "Je to moja chyba, nevedel som, že je to pre deti tak nebezpečné. Na druhej strane si myslím, že ma v salóne mali upozorniť," vyjadril sa Martin.

Rodičia dovolili dcérke na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia. sk)

Zdravotný stav dievčatka bol veľmi vážny. Po rozbore pH lekári zistili, že koncentrácia chemikálie bola privysoká. Lekári preto dievčatko poslali k špecialistom na popáleniny do nemocnice v Salisbury. Tetovania hennou často spôsobujú začervenanie či pľuzgiere. Madisoniné zranenie bolo označené ako chemická popálenina vyššieho stupňa. Hotel v Egypte, kde rodinka dovolenkovala vyjadril ľútosť a ospravedlnil sa. Na základe tohto prípadu si tetovanie hennou v hotelovom salóne už nedá urobiť nikto. Hotel sa rozhodol túto službu zrušiť a ďalej neponúkať.

Varovanie lekárov

Lekári pred tetovaním hennou varujú. Prírodné farbivo totiž obsahuje nebezpečné chemické prísady. Parafenyléndiamín je chemikália, ktorá sa pridáva napríklad do opaľovacieho krému či farieb na vlasy. Do henny sa látka pridáva tiež. Má zabezpečiť, aby bolo tetovanie tmavšie. Pri deťoch je veľká pravdepodobnosť spôsobenia hypersenzitívnej reakcii. 

Viac o téme: TetovanieHenaJazva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu