Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

MIMORIADNA TRAGÉDIA Na festivale padol strom: 11 mŕtvych a 35 zranených

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: greb. tvi24)

MADEIRA - Zábava na portugalskom ostrove Madeira sa zmenila na nočnú moru. Na nič netušiaci dav spadol obrovský strom. Miestne noviny potvrdili zatiaľ najmenej 11 mŕtvych a 35 zranených. Tragédi sa odohrala počas festivalu Festa da Senhora do Monte, ktorý ročne navštívia tisícky ľudí z celého sveta.

Miestne orgány zatiaľ presný počet mŕtvych oficiálne nepotvrdili, informovala stanica RTP. Zatiaľ hlásia ohlásených 11 mŕtvych, štyria stále bojujú o život. Strom zavalil skupinu ľudí pred kostolom, kde sa nachádzali stánky.

Na mieste sa v tom čase koncentrovalo obrovské množstvo ľudí. Na mieste zasahovali hasiči, polícia aj príslušníci Červeného kríža. Nešťastie sa stalo okolo 12-tej poobede. Tradičný sprievod, ktorý je súčasťou festivalu, po incidente zrušili.

MIMORIADNA TRAGÉDIA Na festivale
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: greb. tvi24)

Zdroj z okolia obce informoval, že strom predstavoval pre okolie obrovské nebezpečenstvo, pretože bol starý. Ide o 200-ročný dub. Incident sa stal počas náboženského festivalu Festa da Senhora do Monte v meste Funchal, ktorý navštevujú tisícky ľudí z celého sveta. 

Viac o téme: FestivalPortugalskoMadeira
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu