Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vodič vrazil autom do reštaurácie vo Francúzsku: Zomrelo dievča (†13), ďalší sú ranení

Auto, ktorým vodič vrazil do pizzerie Zobraziť galériu (3)
Auto, ktorým vodič vrazil do pizzerie (Zdroj: Twitter/Rifec Nom)

PARÍŽ- Incident z včerajšieho večera, pri ktorom vodič vrazil autom do terasy pizzerie vo francúzskej obci Sept-Sorts ležiacej v departmente Seine-et-Marne približne 55 kilometrov východne od Paríža, úrady prioritne nevyšetrujú ako teroristický čin. Uviedli to televízie RTL a BFM TV.

Vodič podľa televízie RTL po zadržaní pôsobil zmätene. Polícii údajne povedal, že chce spáchať samovraždu a vo svojom vozidle má zbrane. Udalosť si vyžiadala život 13-ročného dievčaťa. Ďalších najmenej 14 ľudí utrpelo zranenia.

Vodič vrazil autom do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Stav štyroch zranených je vážny, informovalo francúzske ministerstvo vnútra. Medzi zranenými je aj trojročný chlapec, ktorého museli hospitalizovať. "Jeho stav je veľmi vážny," povedal zástupca prokurátora Eric de Valroger.

Totožnosť 32-ročného vodiča auta značky BMW zatiaľ nie je známa. Tajné služby ho neevidovali ako podozrivú osobu. Ministerstvo vnútra uviedlo, že muž spôsobil haváriu úmyselne. Francúzska polícia uviedla, že nateraz nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o teroristický čin. Hovorca francúzskeho ministerstva vnútra uviedol, že zadržaný muž sa zrejme pokúsil o samovraždu. Muž, ktorý sa narodil v roku 1985, sa snažil zabiť už minulý týždeň.

Minulý týždeň v meste Levallois-Perret v metropolitnej oblasti Paríža Alžírčan Hamou Benlatreche (37) vrazil autom do skupiny vojakov, ktorí vychádzali z kasární na hliadku a šiestich z nich zranil. Polícia ho zatkla, keď unikal na diaľnici A16 smerom na prístavné mesto Calais. Po prestrelke ho museli hospitalizovať so strelnými zraneniami.

Vodič vrazil autom do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Viac o téme: AutoPizzeriaFrancúzskoParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu