Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vodiča, ktorý zabíjal autom v americkom Charlottesville, obivinili z vraždy 2. stupňa

Do protestujúceho davu ľudí vrazilo auto.
Do protestujúceho davu ľudí vrazilo auto. (Zdroj: SITA/AP/Steve Helber, Ryan M. Kelly/The Daily Progress)

CHARLOTTESVILLE - Muža, ktorý v sobotu autom vrazil do skupiny ľudí pokojne protestujúcich proti pochodu belošských nacionalistov v meste Charlottesville v štáte Virgínia, identifikovali ako Jamesa Alexa Fieldsa Juniora z Ohia. Dvadsaťročného mladíka obvinili z vraždy druhého stupňa a ďalších deliktov. S odvolaním na sa miestnu políciu o tom dnes informovala agentúra DPA.

V súvislosti s rozsiahlymi potýčkami a násilnosťami, ktoré vypukli počas pochodu belošských nacionalistov medzi členmi krajne pravicových skupín a protifašistickými aktivistami, polícia v Charlottesville zatkla okrem Fieldsa troch ďalších mužov.

Prečítajte si tiež: Desivé VIDEO z protestu v americkom meste: Do davu ľudí vrazilo auto, chaos na ulici!

Pri incidente s autom prišla o život 32-ročná žena a ďalších 19 osôb utrpelo zranenia. Okrem toho pri inom incidente zahynuli dvaja policajti, ktorí na palube vrtuľníka monitorovali protesty v meste. Ich vrtuľník sa z doteraz nezistených príčin zrútil v blízkosti mesta Charlottesville. Na mieste pádu vrtuľníka nezaznamenali žiadne zranenia. Americký prezident Donald Trump na Twiteri vyjadril sústrasť rodine usmrtenej ženy, ako aj rodinám policajtov, ktorí zomreli pri výkone služby.

Pochodom v Charlottesville mali belošskí nacionalisti vyjadriť svoj nesúhlas s odstránením pamätníka venovaného konfederačnému generálovi Robertovi Leeovi, ktorý vyvoláva v Američanoch spomienky na otrokárstvo a belošský supremacizmus.

Viac o téme: USACharlottesville
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu