Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Tragédia v severoegyptskej Alexandrii: Zrážku dvoch vlakov neprežilo 36 ľudí

Nehoda vlakov Zobraziť galériu (2)
Nehoda vlakov (Zdroj: twitter.com/Behind The News)

KÁHIRA - Na 36 sa zvýšil počet mŕtvych po dnešnej zrážke dvoch vlakov východne od egyptského mesta Alexandria na pobreží Stredozemného mora. Pri nehode utrpelo zranenia vyše 100 ďalších osôb, informovalo egyptské ministerstvo zdravotníctva prostredníctvom hovorcu.

Úrad pre správu egyptských železníc uviedol, že vlak smerujúci do Alexandrie z južnejšie položeného hlavného mesta Káhira narazil do zadnej časti iného vlaku, ktorý čakal na malej stanici v oblasti Chúršíd, v tesnej blízkosti Alexandrie.
Úrad neuviedol, čo zapríčinilo nehodu, ale dodal, že ju budú vyšetrovať odborníci. Jeden vlak prichádzal z Káhiry, druhý prišiel z mesta Port Said, ktoré sa nachádza pri severnom ústí Suezského prieplavu.
 
VIDEO Tragédia v severoegyptskej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: twitter.com/Rich TVXLive)
Egyptská štátna televízia odvysielala zábery tiel zakrytých na mieste tragédie posteľnými prestieradlami. Na záberoch z miesta nešťastia bolo vidieť aj niekoľko vážne poškodených alebo vykoľajených vozňov, pričom k miestu sa zbiehali davy ľudí, aby pomohli obetiam.
 
Egypt zažil v posledných rokoch viacero železničných nešťastí. Najhoršia železničná katastrofa sa stala v roku 2002, keď vlak smerujúci na juh Egypta začal horieť. O život vtedy prišlo vyše 360 ľudí. Egyptská železničná sieť má zabezpečovacie zariadenia na zlej úrovni. Na vine je väčšinou desaťročia zanedbávaná údržba týchto zariadení a zlé spravovanie.

 

Medzi obeťami by nemali byť Slováci

Medzi obeťami dnešného vlakového nešťastia v Egypte by nemali byť slovenskí občania. Informoval o tom hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Peter Susko. "Podľa doterajších informácií by medzi obeťami, resp. zranenými nemali byť slovenskí občania," uviedol Susko.
 
V egyptskom meste Alexandria na brehu Stredozemného mora sa dnes čelne zrazili dva vlaky. Pri nehode zahynulo 25 ľudí, ďalších 65 utrpelo zranenia. Podľa egyptských zdrojov príčina zrážky nie je známa, vyšší počet obetí sa nedá vylúčiť.
Viac o téme: NehodaVlakEgyptAlexandria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu