Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dovolenkový raj na Ibize sa zmenil na jedno veľké jazero: VIDEO takto s počasím bojujú turisti

Zábava musí byť. Zobraziť galériu (2)
Zábava musí byť. (Zdroj: YouTube/Solarpix)

SAN ANTONIO - Po pekelných horúčavách, ktoré sa rýchlo vyšplhali nad 40 °C, zúria pre zmenu v Španielsku a Taliansku nepríjemné búrky. Ani to však britským turistom na Ibize nepokazilo zábavu. Mladý dovolenkár využil svoju nafukovačku na kĺzanie dolu kopcom po zaplavených uliciach San Antonia, aby tým pobavil svoju mamu, keď boli nútení odísť pre výdatný dážď z pláže.

Barman Roman makal 3 roky v kuse ako blázon: Zavolal mu šéf, toto prekvapenie od neho nečakal!

Nepríjemné počasie ovplyvnilo aj prílety a odlety lietadiel zo španielskeho ostrova. Cesta na letisko bola zaplavená v dôsledku prudkého dažďa a vetra. Podľa miestnych správ spôsobili búrky problémy strojom v stredu približne o 20.30 h. miestneho času, pričom predstavitelia letiska na Ibize neboli okamžite schopní potvrdiť počet postihnutých letov. Evidentne sa však oneskoril let na španielsku pevninu a let do Palma de Malorka zrušili.

Dovolenkový raj na Ibize
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Solarpix)

V stredu neskoro popoludní za tri hodiny zaznamenali podľa portálu thesun.co.uk približne 3000 bleskov a iba za jednu hodinu napadlo 20 mm zrážok. Turisti na obľúbenej pláži Ses Salinas uviedli, že pod nárazmi vetra, ktoré sa dostavili z ničoho nič, došlo k prevráteniu niekoľkých lodí. Časť ostrova tiež zažila výpadky prúdu a na juhozápade v Es Cubells došlo k padaniu skál, čo sťažilo prejazd motoristom. Niekoľko ľudí musela zachraňovať polícia, cestu uzatvorili okolo 20.00 h. kvôli zosuvom.

Sklamaní zostali aj fanúšikovia známeho DJa a producenta Dillona Francisa, ktorý musel kvôli silnému dažďu zrušiť svoju šou v hoteli na pláži v Playa d'en Bossa. Britskí dovolenkári, ktorí majú radi Ibizu práve pre jej rušný nočný život, tak momentálne nezažívajú práve tie najlepšie chvíle. Zdá sa však, že niektorí vedia nájsť aj to dobré v tom zlom a pobaviť sa aj počas búrok. Nasvedčuje tomu práve prípad britského mladíka, ktorý sa na nafukovačke kĺzal po zaplavených uliciach.

Viac o téme: DovolenkaPočasieBúrkaIbizaBrit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu