Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Islamista sa snažil dostať do tábora Daešu: Nemecký súd rozhodol o jeho treste

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

KARLSRUHE - Sudcovia nemeckého najvyššieho súdu potvrdili dnes rozsudok v prípade islamistu, ktorý sa opakovane pokúšal vycestovať na výcvik do tábora teroristickej skupiny Daeš v Sýrii.

Trestným činom je od júna 2015 v Nemecku aj úmysel vycestovať do zahraničia s cieľom podstúpiť výcvik v tábore teroristov. Spolkový súdny dvor (BGH) dnes uviedol, že potvrdil rozsudok v prípade Nemca z Mníchova, ktorý sa dvakrát neúspešne pokúsil odcestovať do Sýrie, aby tam bojoval za kalifát.

Muža zatkli v októbri 2015 na letisku v Mníchove. Mal pri sebe jednosmerný lístok, dva mobilné telefóny a vybavenie na pobyt v prírode. Vzhľadom na to, že sa už zaregistroval na let a prešiel bezpečnostnou kontrolou na letisku, išlo podľa súdu o dostatočný dôkaz toho, že plánoval opustiť krajinu. Okresný súd v Mníchove ho odsúdil na dva a pol roka väzenia. Spolkový súd potvrdil definitívnu platnosť tohto rozsudku ešte v nedeľu, znenie jeho rozhodnutia však zverejnili až dnes. Mužovi sa do Turecka podarilo dostať raz, hranice so Sýriou ale neprekročil.

Viac o téme: Súd NemeckoSýriaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu