Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vražedné počasie v Taliansku: VIDEO Lavína bahna zmietla auto z cesty, žena (†60) nemala šancu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Nozomu Endo/Kyodo News via AP)

RÍM - Ďalšiu obeť si vyžiadali extrémy počasia v Taliansku. V horskom stredisku Cortina d'Ampezzo v stredotalianskom regióne Abruzzo prišla v piatok večer o život 60-ročná žena, ktorej auto zmietla lavína skál a bahna vyvolaná búrkou s prívalovým dažďom, informovala dnes agentúra ANSA.

Vozidlo sa z nánosov podarilo vyslobodiť až pomocou rýpadla, ženu sa však už nepodarilo zachrániť. Niektoré cesty vedúce do Cortiny d'Ampezzo museli byť z dôvodu nepriechodnosti uzavreté. V obci zaplavilo niekoľko garáží a pivníc.

V regióne Abruzzo zahynuli vo štvrtok dvaja dôchodcovia, ktorým sa stali osudné lesné požiare. Tie naďalej vyčíňajú v strednom a južnom Taliansku od Toskánska po Sicíliu. Približne 150 ľudí muselo opustiť svoje domovy severne od Ríma, pretože sa k nim plamene dostali nebezpečne blízko. S požiarmi bojujú hasiči i na ostrovoch Ischia a Ventotene, ako aj v regióne Umbria. Hasenie im sťažuje nedostatok vody spôsobený dlhotrvajúcim suchom.

Teplotné maximá prekračujú už viac ako týždeň po celom Taliansku viac ako 40 stupňov Celzia. Vlhkosť a iné faktory spôsobujú, že napríklad v Kampánii a okolí Neapola je pocitová teplota na úrovni 55 stupňov. V nemocniciach tak prijímajú o 15-20 percent ľudí viac než zvyčajne.

Viac o téme: PočasieLavínaBúrkaTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu