Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Je tu prvá predpoveď meteorológov na zimu! El Niňo poteší viacerých

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR / Erika Ďurčová)

BRATISLAVA - Nemôžete sa dočkať návratu chladnejších teplôt? Začiatok augusta je pekelne horúci. Na slnku sa takmer nedá vydržať. Schlaďte sa aspoň prvou zimnou predpoveďou počasia. Aj keď je veľmi ťažké predpovedať počasie na najbližšieho pol roka, niečo predsa len naznačiť môže. Odborníci predpovedajú, že zima bude mierna.

Aká bude zima na prelome rokov 2017/2018? Predpoveď je z dielne Amerického výskumného úradu pre oceán a atmosféru (NOAA). Všetko záleží od toho, či sa dočkáme javu známym pod názvom El Niňo alebo El Niňa. Podľa všetkého by sa vnútrozemie Severnej Ameriky malo dočkať miernej zimy.

Je tu prvá predpoveď
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Jaroslav)

Klimatický jav El Niňo má vplyv na globálnu klímu. Tento rok by nemal tak silno pôsobiť ako tomu bolo minulý rok, kedy sa jeho sila prejavila najviac za posledné roky. To znamenalo pre Áziu rekordné suchá s vysychaním jazier a naopak pre takú Britániu to znamenalo veľa snehu a nízke teploty.

Američania predpovedajú, že efekt El Niňo sa na 55% prejaví s miernym efektom. Šanca, že sa prejaví El Niňa s radikálnymi výkyvmi počasia je iba 10%, tvrdí NOAA.

 

Viac o téme: ZimaPočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu