Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Trump pozná príčinu mimoriadne zlých vzťahov s Ruskom: Za všetko môže kongres

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump obvinil dnes Kongres z prudkého zhoršenia americko-ruských vzťahov, ktoré označil za najhoršie v histórii oboch krajín. Informovala o tom agentúra AP.

 "Naše vzťahy s Ruskom sú na historickom a veľmi nebezpečnom minime," uviedol na Twitteri Trump po tom, čo v stredu podpísal zákon z dielne Kongresu, na základe ktorého Spojené štáty uvalili na Rusko nové sankcie. "Môžete sa poďakovať Kongresu, tým istým ľuďom, ktorí nám nedokážu dať ani len zákon o zdravotnej starostlivosti," dodal Trump na margo sankcií proti Rusku.

Trump v stredu podpísal návrh zákona o nových sankciách voči Rusku, Severnej Kórei a Iránu obsahujúci aj tvrdé finančné postihy voči Moskve. Bezprostredne po svojom podpise ho však kritizoval, pričom uviedol, že má závažné nedostatky.

Návrh zákona o nových sankciách voči uvedeným krajinám schválili minulý týždeň drvivou väčšinou hlasov obe komory Kongresu. Nový balík sankcií má Rusko opäť potrestať aj za jeho konanie na Ukrajine a v Sýrii.

Ruský premiér Dmitrij Medvedev v stredu ostro odsúdil zákon o sankčných opatreniach voči Moskve a povedal, že Spojené štáty sprísnením protiruských sankcií zároveň vyhlásili Moskve "totálnu obchodnú vojnu". Trumpov postoj k tejto otázke označil za "slabošský".

Viac o téme: KongresRuskoDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu