Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PRÁVE TERAZ Streľba na súde v Moskve: Obžalovaní gangsteri sa chopili zbraní, traja zomreli

Na súde sa strieľalo.
Na súde sa strieľalo.

MOSKVA - Troch členov organizovanej zločineckej skupiny, ktorí dnes odzbrojili strážcov v budove Moskovského oblastného súdu a pokúsili sa o útek, bezpečnostné zložky zlikvidovali a dvoch ďalších zadržali.

Ako uviedla hovorkyňa Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Svetlana Petrenková, k incidentu na súde na predmestí Moskvy došlo o 13.50 h miestneho času, keď dvaja strážcovia eskortovali výťahom piatich spútaných obžalovaných členov gangu Grand Theft Auto (GTA).

"Jeden z pätice zaútočil na strážcu a začal ho škrtiť. Obžalovaným sa podarilo oslobodiť a zmocniť sa zbraní strážcov. Jednému zo strážcov sa podarilo privolať pomoc. Keď výťah dorazil na tretie poschodie, príslušníci ruskej národnej gardy tam už čakali. V prestrelke bol zasiahnutý do ramena jeden z príslušníkov národnej gardy, traja z obžalovaných boli zabití a dvaja ďalší vážne zranení a prevezení do nemocnice," povedala Petrenková pre agentúru TASS.

Strážcovia utrpeli zranenia, jedného previezli do nemocnice. Podľa svedkov padlo v budove vyše 20 výstrelov a údajne bola zranená aj zamestnankyňa súdu. Hovorkyňa súdu Natalia Osipovová však oznámila, že "nikto zo zamestnancov súdu nebol zranený". Hovorkyňa moskovského oddelenia ministerstva vnútra Tatiana Petrovová potvrdila, že zranenia utrpeli príslušník národnej gardy a dvaja policajti.

Gang GTA nesie názov obľúbenej počítačovej hry Grand Theft Auto. Deväť členov skupiny je obžalovaných z vrážd 17 ľudí, dvoch pokusov o vraždu, banditizmu, lúpeží, nezákonnej výroby a držby zbraní a krádeží dokladov. Podľa obžaloby členovia GTA v rokoch 2012-2014 vraždili vodičov automobilov v Moskve, v Moskovskej oblasti a susednej Kalužskej oblasti.

Viac o téme: StreľbaRuskoMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu