Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Brutálna príučka: Muži napchali černocha do rakvy, vyhrážky upálením zaživa

Černoch v rakve prosil o zľutovanie Zobraziť galériu (2)
Černoch v rakve prosil o zľutovanie (Zdroj: youtube/AllAfrica Newsdesk)

JOHANNESBURG - Pred rokom otriaslo sociálnymi sieťami video z Juhoafrickej republiky, v ktorom je mladý černoch násilne tlačený do rakvy. Včera v meste Delmas začal súd s jeho autormi, 28-ročnými bielymi farmármi Willemom Oosthuizon a Theom Jacksonom. Tí hneď na úvod povedali, že sú nevinní, napísal server africanews.com

Pohreb sa zmenil na horor: Chcela naposledy vidieť manžela, pohľad do rakvy a prišlo to najhoršie

Vo videu sa jeden z mužov snaží Victora Mlotshwu zavrieť do rakvy, zdanlivo s úmyslom ho upáliť zaživa. "No poď, poď. Chceme to zaliať benzínom," hovorí na nahrávke jeden z mužov v jazyku Afrikaans. Tiež sa údajnej obeti vyhrážajú, že do rakvy hodia hada. Oosthuizen a Jackson sú teraz obvinení z únosu, napadnutia a pokusu o vraždu.

VIDEO Brutálna príučka: Muži
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/AllAfrica Newsdesk)

Farmári však tvrdia, že sú nevinní, a že Mlotshwu nachytali na svojom pozemku pri pokuse o vlámanie. Vraj sa ho snažili len zastrašiť a neverili, že by ich čin mohol mať vážne následky. Mlotshwa však hovorí, že "o tom dni sa mu zdajú nočné mory". "Traumatizovalo ma to," povedal médiám.

"Cez ich farmu vedie cestička do obce, kde bývam. Používa ju tu veľa ľudí. Snažil som sa im vysvetliť, prečo tam som, ale oni ma len ďalej mlátili. Prosil som ich o zľutovanie, ale oni nepočúvali," popísal osudný deň Victor Mlotshwa.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou!

Ostro sledovaný proces do Delmas pritiahol rad demonštrantov zo všetkých častí politického spektra. Stúpenci vládneho Afrického národného kongresu aj opozičnej Demokratickej aliancie usporiadali protestné akcie, na ktorých žiadali súd, aby udelil obžalovaným mimoriadne tresty. Pobúrenie v kauze už skôr vyvolalo rozhodnutie súdu stanoviť kauciu na 1000 juhoafrických randov, čo je v prepočte asi 65 eur.

Viac o téme: Rakva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu