Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Gang kaskadérskych lupičov odhalili: IPhony za pol milióna kradli za jazdy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Nicolas Amer/dpa via AP)

AMSTERDAM - Holandská polícia odhalila gang, ktorý sa špecializoval na vykrádanie kamiónov počas jazdy na diaľničných úsekoch.

Muži zákona zadržali v Otterlo pri Apeldoorne v tejto súvislosti päť rumunských občanov a zaistili nielen iPhony v hodnote okolo pol milióna eur, ale aj ich terénny automobil využívaný pri trestnej činnosti s nemeckým evidenčným číslom.

Gang, ktorý realizoval lúpeže z nákladných priestorov kamiónov zo špeciálne za týmto účelom upraveného motorového vozidla, by mal mať na konte v priebehu ostatných rokov 17 lúpežných prepadnutí kamiónov na starom kontinente vrátane Holandska a Nemecka. Polícia vyšetrovala jeho aktivity niekoľko rokov. Z idúceho kamióna páchatelia ukradli iba v uplynulom týždni v Holandsku náklad iPhonov.

Podľa poznatkov vyšetrovateľov bol scenár krádeží vždy podobný. Jeden z páchateľov sa vyšplhal cez mimoriadne široký priestor na streche ich vozidla jazdiaceho tesne za vyhliadnutým kamiónom a za jazdy sa postaral o otvorenie nákladného priestoru, ktorý potom jeho kolegovia "vybielili". Kamionisti obvykle nič nezbadali a až pri najbližšej zastávke zistili, že náklad je preč.

Viac o téme: ZlodejiLupičiGang
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu