Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dievča (16) zajali islamisti z Daeš: Znásilňovali ju každý deň, najhoršia spoveď v živote

Ekhlas Zobraziť galériu (2)
Ekhlas (Zdroj: YouTube)

BAGDAD - Slová školáčky pochádzajúcej z Iraku mrazia. V mladom veku prežila nočnú moru. Stala sa z nej sexuálna otrokyňa bojovníkov ISIS. Okrem opakovaného znásilňovania, videla na vlastné oči vraždu svojho milovaného otca. Iba zázrakom sa jej z pekla podarilo utiecť.

Nočná mora sa pre mladé dievča menom Ekhlas začala, keď mala iba 14 rokov. V tom čase bola unesená členmi ISIS spolu s ďalšími tisíckami žien, medzi ktorými boli aj desaťročné deti. Všetko sa odohralo po tom, čo sa členovia ISIS dostali do mesta v severnom Iraku, kde Ekhlas žila. Vyzabíjali niekoľko mužov a trofeje v podobe mladých dievčat si odniesli so sebou. Okrem zverstva, ktoré muži páchali na dievčatkách, videla na vlastné oči ako jej otca muži zabili.

Predaj a opakované znásilnenie

Ekhlas bola po unesení predaná jednému z členov ISIS, ten ju dlhých 6 mesiacov opakovane znásilňoval. Ako sama priznala zneužívanie ju dohnalo k pokusu o samovraždu. Slová, ktoré prezradila britskému denníku vháňajú slzy do očí: "Vybral si ma spomedzi 150 dievčat prostredníctvom losovania. Bol škaredý ako šelma s dlhými vlasmi. Veľmi smrdel a bála som sa ho až tak, že som sa na neho nedokázala ani len pozrieť."

Dievča (16) zajali islamisti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Dievča svoj boj nevzdalo

Aj keď Ekhlas prežívala nepredstaviteľné peklo, svoj boj o slobodný život nevzdala. Nádej, ktorá ju poháňala vpred jej zdá sa pomohla. Nastal deň, kedy sa jej skutočne podarilo utiecť. Jej únosca bol v boji, keď sa Ekhlas na útek odvážila. Útočisko a pomoc našla v utečeneckom tábore.

Život v Nemecku

Dievča má dnes 16 rokov a žije v Nemecku. Tu absolvuje niekoľko terapií a nadobúda vzdelanie v psychiatrickej liečebni. Jej ambíciou do budúcna je stať sa právničkou. "Pravdepodobne si myslíte, že som silná ako skala. Chcem ale aby ste vedeli, že som vo vnútri zranená. Moja bolesť je ako 100 úmrtí," uzavrela straumatizovaná Ekhlas.  

Viac o téme: Sexuálna otrokyňaISIS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu