Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Afganská metropola dejiskom útoku: Samovražedný atentátnik pripravil o život 21 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock, )

KÁBUL - Najmenej 21 mŕtvych a viacero zranených si dnes ráno vyžiadal samovražedný bombový útok v západnej časti afganskej metropoly Kábul. Informovala o tom agentúra DPA. Samovražedný útok potvrdili hovorcovia afganských ministerstiev vnútra a zdravotníctva, pričom počet obetí sa môže ešte zmeniť.

Útočník odpálil auto s výbušninami v blízkosti rezidencie hazarského politika Muhammada Muhakíka, zástupcu afganského premiéra Abdulláha Abdulláha. Muhakík vyviazol bez zranení.

V zmienenej štvrti západného Kábulu žije okrem šiitského duchovného Muhakíka - zakladateľa Strany ľudovej islamskej jednoty Afganistanu - viacero významných politických osobností. Táto oblasť bola už aj v minulosti dejiskom útokov. Uviedla to agentúra AP, ktorá s odvolaním sa na svoj zdroj informovala o 12 obetiach na životoch a desiatich ranených.

Podľa svedkov bol terčom útoku pravdepodobne autobus, ktorý výbuch úplne zdemoloval. K zodpovednosti za tento čin sa bezprostredne neprihlásila žiadna skupina.

K zodpovednosti za dnešný samovražedný útok sa prihlásil Taliban

Militantné hnutie Taliban sa prihlásilo k zodpovednosti za dnešný samovražedný bombový útok v afganskej metropole Kábul, pri ktorom zahynulo najmenej 24 ľudí a ďalších minimálne 42 osôb utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra DPA. Hovorca Talibanu Zabiulláh Mudžáhid vo vyhlásení zverejnenom prostredníctvom aplikácie Telegram uviedol, že cieľom samovražedného atentátnika, ktorý sa odpálil v aute naloženom výbušninami, boli dva autobusy afganského Národného riaditeľstva pre bezpečnosť (NDS).

Viac o téme: Samovražedný útokKábulAfganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu