Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mrazivé priznanie Williama a Harryho o poslednom hovore s mamou: Do konca života to budeme ľutovať

Lady Diana Zobraziť galériu (9)
Lady Diana (Zdroj: SITA/AP Photo/John Stillwell, File, Pool)

LONDÝN - Britskí princovia William a Harry ľutujú, že keď naposledy telefonovali so svojou matkou, princeznou Dianou, rozhovor s ňou uponáhľali a odbili. Povedali to v televíznom dokumente, ktorý vznikol krátko pred dvadsiatym výročím Dianinej smrti.

"S Harrym sme sa strašne ponáhľali, aby sme jej povedali 'ahoj'," spomína 35-ročný princ William v dokumente televízie ITV nazvanom "Diana, naša matka: jej život a odkaz", ktorý v pondelok uvidia diváci v Británii a Spojených štátoch.

Mrazivé priznanie Williama a
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/AP)

"Už ani neviem, čo som jej vtedy hovoril, ale zrejme do konca života budem ľutovať, ako krátky ten telefonát bol," hovorí 32-ročný Harry o poslednom rozhovore so svojou matkou. Diana chlapcom posledný augustový deň roku 1997 telefonovala z Paríža, kde ten istý deň zahynula pri dopravnej nehode. V aute išla so svojím priateľom Dodim Al Fayedom, snažili sa uniknúť svorke fotografov.

Harry Dianu opísal ako jedného z "najsamopašnejších rodičov" s veľkým zmyslom pre humor, čo vraj verejnosť nemala veľmi príležitosť vidieť. Vraj mu radila, že môže hnevať, ako chce, len ho pri tom nesmie nikto "načapať". 

Mrazivé priznanie Williama a
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Staff/Redman, FILE)

William zase prezradil niečo zo života privilegovaných detí. Keď mal 12 alebo 13 rokov, jeho matka zariadila, aby na neho po návrate domov zo školy čakali tri najžiadanejšie modelky vtedajšej doby: Cindy Crawfordová, Christy Turlingtonová a Naomi Campbellová. "Celý som sa červenal a nevedel som, čo povedať," hovorí William a priznáva, že mal vo svojej izbe plagáty týchto krások. Svojim vlastným deťom, štvorročnému Georgeovi a dvojročnej Charlotte vraj tiež o svojej matke často rozpráva. "Bola by to skvelá babička ... deti by strašne milovala," je si istý William.

Mrazivé priznanie Williama a
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Profimedia)

Bratia tiež spomínajú na to, ako bolestne prežívali rozchod svojich rodičov a ako sa vyrovnávali so správou o smrti svojej matky a so všetkým, čo potom nasledovalo. "Ešte nikto tento príbeh (o súkromí Diany) nerozprával z uhla pohľadu ľudí, ktorí ju poznali lepšie, než ktokoľvek iný a kto ju miloval zo všetkých najviac: jej synovia," citovala agentúra Reuters producenta filmu Nicka Kenta.

Mrazivé priznanie Williama a
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Alastair Grant, file)

Diváci sa z filmu dozvedia o Dianinej charitatívnej činnosti, kde pomáhala ľuďom nakazeným vírusom HIV alebo bojovala za zákaz nášľapných mín, stranou jeho tvorcovia ponechávajú problémy v jej vzťahu s princom Charlesom, následníkom britského trónu. Avšak podľa autorov dokumentu boli William s Harrym veľmi otvorení a nevyhýbali sa žiadnej téme.

Hollie prehrala svoj boj
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: daily mail, facebook)

Tento televízny dokument je len jednou z pripomienok dvadsiateho výročia Dianinho úmrtia. Tento rok vo februári sa otvorila výstava oblečenia tejto princeznej, ktorá bola braná za módnu ikonu, od soboty sú v Buckinghamskom paláci k videniu niektoré jej osobné veci, ako sú napríklad baletné topánky alebo hudobná zbierka.

Viac o téme: HarryWilliamPrincezná Diana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu