Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bežný let sa zmenil na najhorší zážitok v živote: Lietadlo padá, milujem teba aj naše deti

Panika na palube Jet2
Panika na palube Jet2 (Zdroj: youtube/facebook/nickola tye)

LEEDS - Pasažieri leteckej spoločnosti Jet2, ktorí cestovali z Ibizy do anglického Leedsu, prežili hrozivé peklo. Ich lietadlo totiž muselo núdzovo pristáť. Pristátie malo mimoriadne dramatický priebeh a počas prudkého klesania zachvátila cestujúcich obrovská panika. Video jednej z cestujúcich zachytáva hrozivé momenty, na ktorých počuť plač a krik. Viacerí pasažieri sa už dokonca lúčili so svojimi príbuznými.

Na let zo španielskeho letoviska späť do Británie určite nezabudne 180 cestujúcich, ktorých lietadlo bolo kvôli technickej poruche odklonené do Barcelony. Posádka ich síce pripravovala na možné komplikácie počas pristátia, ale to, čo sa neskôr dialo v lietadle, bolo ešte omnoho horšie. 

Pilot EasyJetu sa pred odletom opýtal jednu otázku: Pasažieri po nej skoro zinfarktovali

Pasažierka Nikola Tyeová stihla napísať svojmu manželovi a už sa pomaly lúčila so svojimi najbližšími. "Lietadlo padá. Milujem ťa a aj naše deti," napísala do sms správy a potom začala natáčať video. Vidno na ňom obrovský chaos, ktorý nastal po dramatickom poklese lietadla. Počuť krik a plač detí a vidno cestujúcich s nasadenými kyslíkovými maskami. V prednej časti lietadla sedela žena, ktorú nevedel nikto upokojiť. Na záberoch sa taktiež ozýva hlas kapitána, ako kričí, že práve idú núdzovo pristáť.

Bežný let sa zmenil
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: youtube/facebook/nickola tye)

Priateľke jedného z cestujúcich uviazla maska v kovovom paneli nad sedadlom a on ho musel celý vytrhnúť, aby maska konečne vypadla a dala sa použiť. "S otváraním mi pomáhali ďalší traja cestujúci, ale bolo to zbytočné. Nezostávalo mi nič iné, iba to vytrhnúť," opisuje dramatické momenty John Hatfield. "Priateľka kričala na personál, aby mi pomohli. Ale oni bežali na svoje miesta, aby sa pripútali."

Dramatické pristátie sa nakoniec skončilo šťastne a všetci cestujúci boli neskôr dopravení do Leedsu. Letecká spoločnosť JET2 sa všetkým ospravedlnila za nepríjemnosti spojené s týmto letom. Vydala vyhlásenie, v ktorom video Nikoly prirovnáva k senzacionalistickej reportáži. "Naša posádka je školená a pripravená na takéto situácie. Neplánované pristátie v Barcelone zvládli všetci na profesionálnej úrovni."

Viac o téme: LietadloNúdzové pristátie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu