Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Šéf jednej z najväčších bánk je mŕtvy: Strelná rana v hrudníku, príčina smrti nejasná

Bývalého šéfa jednej z najväčších španielskych bánk Miguela Blesa objavili mŕtveho so strelnou ranou v hrudníku v súkromnom poľovníckom sídle
Bývalého šéfa jednej z najväčších španielskych bánk Miguela Blesa objavili mŕtveho so strelnou ranou v hrudníku v súkromnom poľovníckom sídle (Zdroj: TASR/AP)

MADRID - Bývalého šéfa jednej z najväčších španielskych bánk objavili mŕtveho so strelnou ranou v hrudníku v súkromnom poľovníckom sídle na juhu krajiny. Informovala o tom dnes španielska Civilná garda.

Agenti vylúčili vraždu a vyšetrujú, či išlo o nehodu alebo samovraždu. Presnú príčinu smrti určí pitva. Miguel Blesa bol riaditeľom sporiteľne Caja Madrid v rokoch 1996 až 2010. V roku 2011 sa banka zlúčila s ďalšími siedmimi domácimi sporiteľňami a vytvorili spoločnosť Bankia SA, ktorá neskôr musela byť znárodnená a zachránená 18 miliardami eur.

Svedkovia, ktorí boli s Blesom v súkromnom sídle neďaleko Córdoby, polícii povedali, že opustil skupinu dnes skoro ráno s vysvetlením, že si ide po auto. O chvíľu nato počuli jeden výstrel. Blesa aj bývalý šéf Medzinárodného menového fondu Rodrigo Rato, ktorý šéfoval Bankii v rokoch 2010 až 2012, sa odvolali voči marcovému verdiktu španielskeho najvyššieho súdu, ktorý ich odsúdil na šesť rokov a štyri roky väzenia za zneužitie podnikových kreditných kariet sporiteľne.

Šesťdesiatdeväťročný bývalý bankár figuroval aj v procese ohľadom nezvyklých odmien počas jeho pôsobenia v banke Caja Madrid. Taktiež sa objavil v uniknutých dokumentoch panamskej právnickej firmy Mossack Fonseca, ktorú vyšetrovali za manažovanie účtov v zahraničí, pripomína agentúra AP.

Viac o téme: ŠpanielskoMiguel Bles
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu