Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Krvavý masaker v obchodnom dome: Muž (30) zabil sekáčom na mäso dvoch ľudí a ďalších zranil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

PEKING - Dvoch ľudí zavraždil a ďalších deväť osôb zranil sekáčom na mäso muž v priestoroch obchodného domu spoločnosti Walmart v priemyselnom meste Šen-čen na juhu Číny. Podľa agentúry AP o tom dnes informovala polícia z mestskej štvrte Pao.

Počas útoku v nedeľu večer zadržali podozrivého - 30-ročného nezamestnaného muža. Motív útoku zatiaľ nie je známy, dodala polícia vo vyhlásení na internete. Strelné zbrane sú pre bežných Číňanov nedostupné, a tak útoky častejšie páchajú nožmi alebo podomácky vyrobenými výbušninami. Po niekoľkých takýchto značne medializovaných útokoch, zameraných i proti deťom v tesnej blízkosti materských či základných škôl, úrady sprísnili predpisy na predaj nožov.

Páchateľov väčšiny predošlých útokov označili úrady za duševne chorých alebo za sociálne vykorenených jedincov, prechovávajúcich nenávisť voči spoločnosti. K problému prispel aj nedostatok financií na diagnostikovanie a liečbu týchto stavov, tvrdia odborníci. Pri jednom z nedávnych útokov podobného charakteru zabil 22-ročný muž osem ľudí, keď odpálil podomácky vyrobenú výbušninu v hlavnom vchode do materskej školy na východe Číny. Zverejnené bolo len priezvisko podozrivého, Sü, ale motív úrady neuviedli.

Walmart sídli v meste Bentonville v americkom štáte Arkansas a v Číne má obchodné domy už vyše 20 rokov. Spoločnosť ich koncom roka 2016 prevádzkovala celkovo v 189 čínskych mestách.

Viac o téme: SekáčČínaWalmartŠen-čen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu