Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obľúbené Toskánsko ohrozujú plamene: Vietor zmenil smer, nutná evakuácia

Požiare vyčíňajú v centrálnych a južných oblastiach krajiny, pričom na Sicílii zničili približne 2 500 hektárov pastvín.
Požiare vyčíňajú v centrálnych a južných oblastiach krajiny, pričom na Sicílii zničili približne 2 500 hektárov pastvín. (Zdroj: SITA/Roberta Filippini/ANSA via AP)

MILÁNO - Talianske úrady pre požiare, ktoré vyčíňajú v centrálnych a južných častiach krajiny, evakuovali dva kempingy v Toskánsku. Ako uviedol starosta mesta Capalbio Luigi Bellumori v rozhovore pre agentúru ANSA, ktorú cituje agentúra Associated Press, evakuácia kempov bola preventívnym opatrením. Dôvodom je vietor, ktorý zmenil smer ohňa blízko hraníc s regiónom Lazio.

Oheň trápi viaceré miesta v Taliansku. Značne zasiahol juh krajiny, kde podľa federácie poľnohospodárskych podnikov Coldiretti zrážky počas júla poklesli o 83 percent, zatiaľ čo teploty boli vyššie zhruba o tri stupne Celzia. Požiare zničili približne 2 500 hektárov pastvín na Sicílii a viedli aj k evakuácii oblasti blízko niekdajšej gréckej archeologickej kolónie Paestum v Kampánii. Oheň potrápil aj turistov blízko Ríma

Viac o téme: PožiarOheňEvakuáciaTalianskoToskánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu