Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Taxikár bez štipky hanby: Od turistky vypýtal obrovskú sumu, okamžite ho policajti zavreli

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PRAHA - Viac než 6000 českých korún si nechal zaplatiť štyridsaťpäťročný taxikár od cudzinky, ktorú v sobotu viezol z centra metropoly do hotela v Prahe 4. Obvyklá taxa za túto zhruba 14-kilometrovú jazdu je do 500 českých korún, muž pritom pôvodne požadoval po žene 480 eur, zhruba 12 500 korún. Turistka podala na muža trestné oznámenie.

Cudzinka nastúpila do vozidla taxi pri Staromestskom námestí a požadovala odvoz do hotela vo štvrtej mestskej časti. V cieli cesty od nej vodič požadoval 480 euro. Turistka mu ale oznámila, že má pri sebe len 50 euro (1300 českých korún). To bolo podľa hovorkyne pre taxikára ale málo, preto jej povedal, že ju odvezie k bankomatu.

"V bankomate turistka vybrala 3000 korún, ale vodičovi suma stále nestačila. Nakoniec povedal, že mu bude stačiť 5000 korún a spomínaných 50 euro," uviedla Seifertová a doplnila, že žena si od vodiča vyžiadala potvrdenku, následne od neho dostala ručne písaný doklad. Dnes to oznámila Irena Seifertová, hovorkyňa strážnikov, ktorí vodiča vypátrali a odovzdali polícii.

Žene sa čiastka za jazdu taxíkom nezdala, preto to oznámila hotelovej recepčnej, ktorá všetko oznámila strážnikom zo skupiny taxi. O zhruba tri hodiny neskôr strážnici taxikára vypátrali a následne odovzdali na ďalšie vyšetrovanie policajtom. "Štyridsaťpäťročný muž nie je strážnikom neznámy, v minulosti s ním niekoľkokrát riešili obdobné porušenie," doplnila hovorkyňa. Uvedený prípad nie je jediným, Praha sa s problémami s predraženým cestovným potýka dlhodobo.

Viac o téme: TaxikárTaxíkCudzinkaPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu