Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Rakúsku prišiel o život ďalší Slovák (†29): Zavraždený na okraji Viedne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

VIEDEŇ - Dunajský ostrov vo Viedni sa stal v noci na dnes dejiskom vraždy, ktorej obeťou je 29-ročný bezdomovec zo Slovenska. Nemenovaného muža našli záchranári v okolí mosta Reichsbrücke s bodnými poraneniami, ktorým krátko po prevoze do nemocnice podľahol.

Internetové vydanie denníka Kronen Zeitung o tomto incidente informovalo s odvolaním sa na vyjadrenie hovorcu viedenskej polície Thomasa Keiblingera. Pohotovostné zložky podľa neho dostali v sobotu o 23.16 h hlásenie o ťažko zranenom mužovi, ktorého následne identifikovali ako slovenského občana. Svedkovia vypovedali, že vražde predchádzala hádka medzi viacerými bezdomovcami, pričom za páchateľa označili 49-ročného Poliaka.

Predpokladaného vraha sa podarilo zadržať po rozsiahlej pátracej akcii, do ktorej bolo nasadených približne 50 policajtov, služobné psy a vrtuľník. Podľa policajného hovorcu zadržaný Poliak odmietol vypovedať, bol však ľahko zranený a na oblečení mal krv. Polícia sa teraz snaží objasniť, či táto krv patrila jemu alebo obeti. Nôž, ktorý bol použitý pri tomto čine, policajti ani po niekoľkých hodinách hľadania nenašli, informoval vo svojej správe Kronen Zeitung.

Viac o téme: BezdomovecVraždaViedeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu