Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Trump vyrobil ďalší trapas: Sexistické narážky na manželku prezidenta Briggite (64)

Emmanuel Macron s manželkou Zobraziť galériu (4)
Emmanuel Macron s manželkou (Zdroj: SITA/AP)

PARÍŽ - Americký prezident Donald Trump okrem múzea vo francúzskej Invalidovni obdivoval vo štvrtok aj manželku svojho francúzskeho kolegu Brigitte Macronovú. Na videu, ktorý zverejnil Elyzejský palác na svojom facebooku, chváli Trump počas prehliadky múzea jej "skvelú" postavu.

"Viete, ste v tak skvelej forme," hovorí Trump, keď sa obracia na Brigitte, a ukazuje pritom na jej postavu. "Krásna," dodal a otočil sa na Macrona.

Brigitte Macronová je bývalá učiteľka francúzskeho prezidenta a je o 24 rokov staršia ako on, čím si neraz získala pozornosť médií. Macron spoločne s feministkami poznámky ohľadom jeho ženy označil za sexistické. Podľa neho by si to nikto nevšimol, keby bol starší on.

Emmanuel Macron
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Laurent Cipriani)

Vekový rozdiel medzi manželmi Macronovcami je pritom rovnaký ako medzi Trumpom a jeho ženou Melaniou. Šéf Bieleho domu je so svojou manželkou v Paríži na dvojdňovom pobyte pri príležitosti osláv dobytia Bastily. Vo štvrtok večer s Macronovcami večerali v reštaurácii na Eiffelovej veži.

Donald Trump
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

Trump si v minulosti vyslúžil kritiku kvôli obscénnym výrokom o ženách. Na známej nahrávke zverejnenej počas minuloročnej kampane pred voľbami amerického prezidenta opisuje, ako ho nechávajú, aby ich bozkával a obchytkával, pretože je slávny. Pretriasali sa tiež jeho hodnotenia postavy bývalej kráľovnej krásy Alicie Machadové, ktorú kvôli jej nárastu hmotnosti označil za "nechutnú" a za "miss prasiatko" (Miss Piggy).

Viac o téme: Donald TrumpEmmanuel MacronBrigitte Macronová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu