Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prázdniny sa v sekunde zmenili na nočnú moru: Dievčatko (†6) sa utopilo v jazere

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Repro foto Tv Nova )

MILEŠOV - Letné prázdniny sa len nedávno začali a prípady utopených detí stúpajú. V rekreačnom stredisku Loužek u našich českých susedov prišlo k ďalšej tragédií. Iba šesťročné dievčatko sa utopilo vo vodnej nádrží Orlík. Z nešťastia sú otrasené deti aj vychovávatelia. Na miesto dorazili všetky záchranné zložky, nechýbal ani psychológ.

Prázdninový pobyt pri vodnej nádrží Orlík sa mal niesť v znamení zábavy a oddychu. Osud to zariadil inak. Stačila chvíľka nepozornosti a došlo k najhoršiemu. Spoločné kúpanie kamarátov z detského domova sa zmenilo na tragédiu. Utopilo sa iba šesťročné dievčatko. Smutná udalosť zasiahla všetkých vrátane prevádzkovateľa strediska. "Je nepríjemné vôbec o tom hovoriť," prezradil pre portál TN.cz. K tragédií došlo v stredu 12. júla, pričom polícia a záchranári boli kontaktovaní okolo 15tej hodiny.

Prázdniny sa v sekunde
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Repro foto Tv Nova )

Osudný moment

Deti sa v osudný moment spoločne kúpali. Nastala chvíľka nepozornosti a dievčatko zrazu zmizlo. Stratené dieťa hľadalo niekoľko policajtov, pričom asistoval aj vrtuľník. Dievčatko sa podarilo nájsť po dlhých dvoch hodinách, zachrániť sa ju žiaľ už nepodarilo. Na mieste tragédie sa zišlo množstvo policajných áut a nechýbal ani psychológ. "Pre tú pani učiteľku to musí byť strašné. Sú to deti, otočíte sa a nevidíte," smutne povedal prevádzkovateľ.

Prázdniny sa v sekunde
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Repro foto Tv Nova )

S názorom prevádzkovateľa sa stotožňujú aj mnohí ďalší. Podľa viacerých sa tragická udalosť odrazí na deťoch, vychovávateľoch, rodičoch a každom koho sa situácia týka. Polícia sa k prípadu odmietla vyjadrovať, keďže ide o dieťa v útlom veku. "Môžem iba potvrdiť, že vyšetrovanie prebieha v súvislosti s letnými rekreačnými aktivitami," vyjadril sa hovorca polície Zdeněk Chalupa. 

Viac o téme: DieťaUtopenieČROrlík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu