Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Študenti prežívali minúty strachu: Pre bombovú hrozbu museli evakuovať internáty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LOS ANGELES - Stovky študentov evakuovali v noci nadnes pre bombovú hrozbu z viacerých internátnych budov ležiacich v univerzitnom mestečku americkej Kalifornskej univerzity v Los Angeles (UCLA). Bombu v tzv. oddychovej zóne campusu nahlásil anonymný telefonát, uviedla agentúra AP.

 K evakuácii vyše desiatky internátov a celej oddychovej zóny Sunset Canyon Recreation Center došlo podľa vedenia univerzity okolo 22.15 h miestneho času (07.15 h SELČ). Polícia celé miesto prehľadala a po dvoch hodinách vyhlásila, že hrozba bola neopodstatnená. 

Hovorca univerzity uviedol, že evakuovaných študentov zhromaždili na univerzitnom Drakeovom štadióne. Študentom ubytovaným v iných častiach campusu povedali, aby počas policajnej operácie nevychádzali von. 

Zhruba o polnoci miestneho času (09.00 h SELČ) oznámilo vedenie univerzity na Twitteri, že do svojich izieb sa už môžu vrátiť študenti bývajúci v dvoch z evakuovaných internátov. O ďalšiu približne pol hodinu neskôr univerzita oznámila, že operácia sa skončila a do izieb sa môžu vrátiť všetci študenti, informovala miestna televízia KABC-TV.

Viac o téme: ŠkolaBombaInternátLos Angeles
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu