Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Za plavky v Chorvátsku až 700 eur: Pozor na nové mastné pokuty pri slovenskom mori

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook)

HVAR - A dosť! Žiadni opilci ani nevychovaní turisti. Chorvátske mestečko Hvar zaviedlo nové zákazy pre dovolenkárov. Robí tak po ďalších tamojších mestách, ktoré spravili toto isté už minulý rok. Nový starosta ostrova s rovnomenným názvom Hvar sa rozhodol zaviesť nové poriadky.

"Turisti nám zvracajú v uliciach, močia nám na každom rohu, chodia bez tričiek. Pobehujú tú opití absolútne bez zmyslov," nechal sa počuť starosta Hvaru Rikardo Novak pre britské médiá. Novak si povedal dosť a rozhodol sa pre zmeny.

Ako sa zbaliť na dovolenku

S názvom "ušetrite peniaze a užite si Hvar" vyvesilo mesto tabuľu, na ktorej sú popísané nové pokuty. Z neho je zrejmé, že za vstup do centra v plavkách zaplatíte až 600 eur. Za vstup do centra v šortkách, sukni či iba v ľahkých šatách hrozí o niečo menšia, ale stále veľká pokuta 500 eur.

Sedem stoviek hrozí tomu, kto bude svojimi alkoholovými excesmi alebo veľmi rušivým správaním obťažovať okolie. Evidentne úrady nechcú, aby sa z mesta stalo centrum opilcov.

Pozrite si nové zákazy na tabuli

Za plavky v Chorvátsku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Podobné zákazy zaviedli už minulý rok chorvátske mestá Split a Dubrovnik. V Dubrovniku tak v centre mesta nemôžete chodiť v plavkách, premávať tadiaľ na motorových vozidlách, odhadzovať cigarety na zem či držať si svojho miláčika na vodítku. Za promenádovanie sa v plavkách môžete dostať pokutu päťsto až tisíc kún, čo je v prepočte od 70 do 135 eur. Novými pravidlami chcú miestne autority vynútiť poriadok a úctu k pamiatkam mesta.

Za plavky v Chorvátsku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Podobné zákazy zaviedol aj Split. Za prehrešky sa budú platiť pokuty, ktoré sa môžu pohybovať od 70 eur (500 kún) do približne 135 eur (1 000 kún). Z tohto dôvodu budú po Splite rozmiestnené aj varovné značky rovnako ako v Dubrovniku či na Hvare.

Viac o téme: DovolenkaZákazPokuta ChorvátskoHvar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu