Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ministerstvo neodporúča cestovať do Turecka: V krajine platí výnimočný stav

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber, file)

BRATISLAVA - V súvislosti s minuloročným pokusom o prevrat a platným výnimočným stavom v Turecku, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR naďalej odporúča zvážiť nevyhnutnosť cestovania do Ankary a Istanbulu. Informuje o tom na svojej internetovej stránke.

"Na letiskách je potrebné rátať so zdržaniami v dôsledku sprísnených bezpečnostných kontrol. V súvislosti s pretrvávajúcou závažnou bezpečnostnou situáciou v pohraničných regiónoch juhovýchodného Turecka spojenou s bezpečnostnými operáciami proti militantom Strany kurdských pracujúcich (PKK) a pretrvávajúcim konfliktom v Sýrii, naďalej odporúčame slovenským občanom zvážiť cestovanie do tureckých miest a provincií Adana, Hatay, Kilis, Gazi Antep, Šanliurfa, Mardin, Diyarbakir, Širnak, Tunceli, Hakkari, Siirt, Kars, Agri a Van, ako aj nezdržiavať sa v približne 40-km pohraničnom pásme na turecko-sýrskej a turecko-irackej hranici," upozorňuje rezort diplomacie.

Zároveň odporúča Slovákom, aby počas svojho pobytu na celom území Turecka zachovali pokoj, zvýšenú opatrnosť a nezapájali sa do verejných zhromaždení a akcií v uliciach miest, vyhýbali sa miestam s vysokou koncentráciou ľudí – najmä v Ankare, Istanbule a správnych strediskách krajiny, obmedzili pohyb po krajine a striktne dodržiavali pokyny miestnych bezpečnostných zložiek. Situácia v tureckých prímorských letoviskách je pokojná.

Viac o téme: Turecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu