Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Otrasná spoveď o šialenej smrti v priamom prenose: Češky (†21,22) takmer zabili aj iných

Vodička Nikola zahynula, spolujazdkyňa Nikola skončila v nemocnici. Zobraziť galériu (3)
Vodička Nikola zahynula, spolujazdkyňa Nikola skončila v nemocnici. (Zdroj: fb/robert zeman)

PRAHA - Video havárie mladých dievčat Nikoly B. (†21) a Nikoly V. (22), ktoré vysielali naživo svoju jazdu autom na sociálnych sieťach, obletelo nielen našich západných susedov, ale zaoberajú sa nimi aj slovenské médiá. K smrteľnej nehode došlo vo štvrtok pri Obrnoviciach na Mostecku a podľa svedka, ktorý bol na mieste nešťastia ako prvý, sa všetko mohlo skončiť ešte oveľa tragickejšie. Hrôzu, ktorú uvidel, má stále pred očami.

VIDEO Mladé Češky vysielali naživo svoju jazdu: Šialená smrť v priamom prenose

"Pri dievčatách som bol ako prvý. Volali sme sanitku a snažili sa im pomôcť, ako to šlo. Nebol to vôbec pekný pohľad. My sme zastavili na cikanie asi o tri minúty skôr a o 50 metrov ďalej. Moja tehotná partnerka s dvojročnou dcérkou sedeli práve vo chvíli nárazu pod zvodidlami v kroví. Za nimi bolo hneď naše auto a ja som stál za ním," uviedol Jan V. pre český Blesk.

"Keby to dievčatám odstrelilo o desatinu sekundy neskôr, mohla sa stať hrozná katastrofa. Mohli to odniesť nevinní ľudia a z vodičky mohol byť trojnásobný vrah, pretože aj život môjho nenarodeného syna by sa v tú chvíľu počítal," dodal Jan.

Otrasná spoveď o šialenej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: fb/robert zeman)

Na takéto úvahy však vtedy nebol čas. Svedok bežal okamžite k havarovanému autu, ktoré narazilo do protihlukovej steny. Ani jedno z dievčat však nereagovalo. Potom nasledoval telefonát na tiesňovú linku, kde mu dispečerka radila, ako má postupovať. Na mieste sa už stihlo zhŕknuť dosť ľudí.

"Sanitky tam boli asi o 5 minút, vrtuľník o ďalšie dve. To už boli na mieste aj hasiči a policajti. Včera mi z toho bolo blbo. Ešte teraz to mám pred sebou a to nemusím ani zatvárať oči," dodal zdrvený svedok.

Otrasná spoveď o šialenej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: fb/robert zeman)

Nikola B., ktorá auto šoférovala, po prevoze do nemocnice zomrela. Ťažké zranenia boli nezlúčiteľné so životom. Nikola V., ktorá jazdu vysielala naživo na sociálnej sieti, utrpela ľahšie zranenia a mala by byť z nemocnice prepustená v pondelok.

Strašidelné video

Vo štvrtok 6. júla sa na Facebooku dievčat z Ústeckého kraja objavilo živé vysielanie. To zachytávalo ich jazdu osobným automobilom VW Chrobák. "Samé zákazy, neriešim zákazy," hovorí na začiatku videa mladá vodička. Očividne sa plne nevenuje riadeniu, často hovorí smerom k mobilu, ktorý drží v ruke jej spolujazdkyňa.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou!

O niekoľko minút neskôr zaznieva vo videu "hej koľko ideš? ty p*čo, ty p*čo...". Automobil v tejto chvíli narazil do protihlukovej bariéry pri Obrniciach na Mostecku. K autu sa zbiehajú svedkovia, aby pomohli zranenej posádke. "Presné okolnosti nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," informovala česká polícia na svojom portáli tydenikpolicie.cz

Vodička Nikola bola vo väzení

Blesk zverejnil aj informáciu o tom, že Nikola B. sa podľa svojej kamarátky ako 19-ročná zaplietla do problémov vo Francúzsku a pobudla v base 10 mesiacov. Dôvodom malo byť pašovanie štyroch Albáncov z Francúzska do Veľkej Británie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu