Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Duševne chorý muž chcel mučiť, znásilniť a zjesť kolegyňu: Plán mu nevyšiel, súd ho odsúdil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com,)

NORIMBERG - Počítačového experta, ktorý sa označuje za "kanibala", odsúdil dnes krajinský súd v Norimbergu-Fürthe v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko na 2,5 roka odňatia slobody nepodmienečne a nariadil jeho umiestnenie v uzavretom psychiatrickom oddelení.

Sudca konštatoval u obžalovaného 42-ročného muža ťažkú poruchu osobnosti a duševnú úchylku, pričom ho uznal vinným z verejného navádzania k trestnej činnosti v dvoch prípadoch. Súd súčasne uviedol, že je obžalovaný zodpovedný za svoje činy v zmenšenej miere, informoval Bavorský rozhlas (BR).

Obžalovaný hľadal v lete 2016 mužov, aby by mu pomohli pri znásilnení, mučení a napokon fyzickej likvidácii kolegyne, ktorej telo chcel následne skonzumovať. Vlani na jeseň potom zverejnil oznam, v ktorom hľadal ženu pripravenú nechať sa ním zabiť alebo niekoho, kto by mu predal ženu na tento účel. K realizácii tohto zločinu sa obžalovaný nedostal.

Za poľahčujúce okolnosti považoval súd podľa informácií justičných zdrojov priznanie obžalovaného i fakt, že prejavil ľútosť nad svojím konaním. Proces prebehol po prečítaní obžaloby za zavretými dverami a neverejné bolo aj vyhlásenie rozsudku. Súd zdôvodnil tieto opatrenia intímnymi a osobnými detailmi v kauze.

Viac o téme: KanibalNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu