Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Facebook chystá veľkú zmenu: Chce zatočiť s VECOU, ktorá nám ide všetkým na nervy

Mark Zuckerberg Zobraziť galériu (4)
Mark Zuckerberg (Zdroj: Facebook)

NEW YORK - O novinke na sociálnej sieti Facebook sa už hovorí nahlas. Potvrdil to svojimi slovami aj samotný šéf Mark Zuckerberg. Zmeny by sa mali týkať v podpore a v spravovaní existujúcich zmysluplných skupín. Vyhodnocovanie bude mať na starosť umelá inteligencia, ktorá bude rozhodovať na základe presných kritérií.

V súčasnej dobe je na sociálnej sieti Facebook okolo 1,9 miliardy užívateľov. Podľa dostupných informácií sa väčšina z nás združuje v nejakej z vytvorených skupín. Tie sú možné zakladať od roku 2010. Účelom ich spustenia bolo, aby človek mohol komunikovať so svojimi priateľmi a príbuznými. Spoločnosť však po rokoch prišla nato, že aj v tomto smere je potrebné prijať zmeny.

Facebook chystá veľkú zmenu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Zakladateľ spoločnosti Facebook Mark Zuckerberg sa vyjadril, že väčšina založených skupín je buď málo aktívnych alebo sa v nich riešia nezmysly. Najnovšie výpočty teraz ukázali, že na sociálnej sieti je okolo 100 miliónov užívateľov, ktorí sú členmi zmysluplných skupín. Tie sa Zuckerberg rozhodol podporiť a o pripravovaných zmenách informoval na stretnutí v Chicagu, kam bolo pozvaných 300 správcov skupín.

Zuckerbergovo trápenie

Šéfa spoločnosti vraj už dlho trápi úpadok tradičných komunít. Konkrétne ide o odbory, cirkev, či o školské spolky. Jeho cieľom je nahradiť ich virtuálnymi zmysluplnými skupinami. Vyhodnocovať skupiny bude nová umelá inteligencia na základe presných kritérií. Dôležité bude ako veľmi spolu členovia skupiny komunikujú a koľko času v skupine trávia. Pri testovaní sa určitým skupinám zvýšil počet užívateľov až o 50 percent. "Myslím, že máme dobrú šancu a za zhruba päť rokov spojíme miliardu ľudí v zmysluplných skupinách," vyjadril sa Zuckerberg pre CNN.

Mark Zuckerberg
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Správcovia skupín si podľa najnovších správ majú taktiež zlepšiť svoju pozíciu. Mali by mať väčšie práva pri riadení a spravovaní. Budú môcť obmedziť prístup do skupiny či už na základe pohlavia alebo lokácie. Ďalším ich tromfom bude jednoduchšie vyraďovanie užívateľov. Bude stačiť iba jeden klik a nepohodlný člen aj so svojimi príspevkami je preč. Správcovia si okrem toho budú môcť nastaviť presný čas zverejnenia príspevku a navrhovať svojim členom iné zaujímavé skupiny.

Facebook má nové poslanie

Okrem zmien týkajúcich sa skupín, ktoré verejne predstavil má v pláne ešte jeden dôležitý krok. Poslanie sociálnej siete Facebook sa má zmeniť. "Dať silu ľuďom k vytváraniu komunít a zbližovaniu sveta," znie nové poslanie. Na stretnutie komunít sa mali možnosť správcovia prihlásiť prostredníctvom formuláru. Spoločnosť na základe všetkých vyplnených formulárov nakoniec vytvorila zoznam zúčastnených.

Mark Zuckerberg pozná správnu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Šéf spoločnosti sa postaral o všetko

Úlohou a povinnosťou pozvaných bolo iba sa dostaviť a zaplatiť si cestu. O ubytovanie a stravu sa postaral Facebook. V rámci prednášok vystúpil šéf spoločnosti Mark Zuckerberg a ďalší vrcholní predstavitelia spoločnosti. 

Viac o téme: ZmenaMark Zuckerberg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu