Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Prekliaty ostrov v dovolenkovom raji! Hrôzostrašné úmrtia turistov, posledné je najzáhadnejšie

Elise Dallemange Zobraziť galériu (3)
Elise Dallemange (Zdroj: Instagram/Elise Dallemange, Thinksock.com)

BANGKOK – Thajská polícia informovala o smrti 30-ročnej Elise Dallemangeovej z Belgicka, ktorá zomrela za nejasných okolností. Jej telo našli v džungli na ostrove Koh Tao osem dní po tom, ako oznámila, že sa chce z Thajska vrátiť domov. Rodina cestovateľky odmieta uveriť, že by sa mladá žena sama obesila.

Keď v hustom poraste na thajskom ostrove Koh Tao objavili telo belgickej cestovateľky, bolo už z polovice skonzumované jaštericami. Na prvý pohľad všetko nasvedčovalo tomu, že sa turistka obesila. Príčinu jej smrti však spochybňuje fakt, že počas posledných troch rokov došlo na ostrove k sérii siedmich smrteľných nehôd.

Smrť mladíka (†17) na dovolenke je záhadou: Rodine po pitve oznámili ohavnú správu

Hoci thajská polícia tvrdí, že sa Elise obesila sama, jej mama je presvedčená, že dcére niekto na druhý breh pomohol. Cestovateľka žila uplynulé dva roky v centre zaoberajúcom sa cvičením jogy a tantrou. Kým bola súčasťou sekty Sathya Sai Baba, s batohom na chrbte precestovala Áziu. Sedemnásteho apríla sa však rozhodla vrátiť do Belgicka.

Prekliaty ostrov v dovolenkovom
Zobraziť galériu (3)

Podľa britského portálu Mirror zomrelo za posledné tri roky na thajskom ostrove Koh Tao ďalších šesť ľudí. Ich smrť bola označená ako nešťastná nehoda.

Náhle svoje plány zmenila

Matka Elise verí, že cestovateľka bola na ostrove zavraždená a thajské orgány zatajujú podstatné fakty okolo prípadu. Ako argument dáva do pozornosti napríklad to, že doteraz jej nikto nedoručil pitevnú správu. Elise naposledy s matkou komunikovala 17. apríla. Spomínala jej, že sa chystá nastúpiť na trajekt a dostať sa do Bangkoku. Prečo však vystúpila na ostrove Koh Tao, nie je známe.

Prekliaty ostrov v dovolenkovom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Elise z neznámych dôvodov cestu do Bangkoku odložila a rezervovala si ubytovanie v jednom z hotelov na ostrove Koh Tao. Odtiaľ urobila rezerváciu na ďalší lístok do Bangkoku, kam mala cestovať 24. apríla. O osem dní neskôr našli obyvatelia ostrova jej rozkladajúce sa telo v džungli. Polícia rodine cestovateľky oznámila, že sa obesila zhruba tri dni predtým, ako objavili mŕtvolu. Zúfalá matka mladej ženy sa teraz snaží zistiť akékoľvek informácie, ktoré by potvrdili jej verziu. Viaceré okolnosti smrti jogínky sú natoľko podozrivé, že chce matka pokračovať v pátraní po dôkazoch, informovali zahraničné médiá.

 

Viac o téme: DovolenkaCestovateľkaThajskoZáhadná smrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu