Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dráma so žralokom na pláži na Malorke: Mali ho chytiť a zabiť! Všetko je inak, nová vlna paniky

Žralok z Magalufu. Zobraziť galériu (2)
Žralok z Magalufu. (Zdroj: Youtube/Diario Balear)

MADRID - Po víkendových správach o žralokovi v blízkosti pláží zátoky Bahía de Palma na Malorke obavy stále neutíchajú. Pobrežná hliadka tvrdí, že nebezpečné zviera utratila, no dovolenkári jeho chytenie spochybňujú. Znamenalo by to, že je stále na slobode.

Kvôli žralokovi modrému, ktorý cez víkend vydesil dovolenkárov na Malorke, museli uzavrieť niekoľko pláží. Internetom sa začali šíriť videá a fotografie, ktoré dokumentujú, že zviera plávalo v tesnej blízkosti ľudí. Rekreanti vzápätí začali panikáriť a mnohí s krikom vybiehali z vody.

Hororový útok v populárnom turistickom letovisku: Dovolenkár vo vode takmer prišiel o ruku

 

Žraloka sa do vôd vydala hľadať miestna pobrežná hliadka, ktorá neskôr uviedla, že zviera chytila. Údajne bolo zranené a dezorientované, preto ho museli utratiť podaním sedatíva. Podľa svedectiev turistov však žralok vyzeral inak ako ten, ktorého hliadka vylovila z vody. Niektorí tvrdia, že bol žralok z pláže tmavšej farby, navyše, zdal sa im byť oveľa rozmernejší, približne dva metre dlhý.

Žraloka modrého chytili a utratili pred zrakmi dovolenkárov, tí však namietajú, že došlo k omylu.
Zobraziť galériu (2)
Žraloka modrého chytili a utratili pred zrakmi dovolenkárov, tí však namietajú, že došlo k omylu.  (Zdroj: profimedia.sk)

Žralok modrý (tiež modrastý), ktorý dorastá do dĺžky až štyroch metrov, žije v moriach a oceánoch v tropickom a miernom pásme. Aktívny je hlavne v noci, keď loví najmä ryby žijúce v kŕdľoch. Jeho výskyt v takej blízkosti brehu pri Malorke je skôr vzácnosťou.

Viac o téme: MalorkaMagalufŽralok modrý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu