Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chorvátsko zasiahli ničivé búrky: VIDEO spúšte, ktorú po sebe zanechala! Jeden mŕtvy

Takto to v Poreči vyzeralo po búrke.
Takto to v Poreči vyzeralo po búrke. (Zdroj: Facebook/IstraMet/Matej Pilipović)

ZÁHREB - Búrky, ktoré cez víkend vyčíňali v Chorvátsku, spustili paniku, stínali stromy a spôsobovali záplavy. Pre viaceré chorvátske regióny mali katastrofálne následky. O život pripravili aj jedného muža, ktorý sa v nedeľu utopil vo vodách Jadranu.

Neďaleko chorvátskeho letoviska Omišalj sa cez víkend utopil 65-ročný muž, keď silná búrka prevrátila menšie plavidlo s kabínou a on zahynul v rozzúrených morských vlnách. Ostatných členov posádky sa podľa chorvátskych médií podarilo zachrániť.

Dráma na obľúbenej pláži v Chorvátsku: Loď v plnej rýchlosti vrazila do dovolenkárov

Búrlivé počasie zasiahlo najmä Istriu, okolie Záhrebu, Slavónsko a Kvarner. Podľa portálu Dnevnik.hr vypukla v súvislosti so zlým počasím medzi ľuďmi panika, keď sa snažili utiecť do bezpečia. Počasie si vynútilo aj desiatky výjazdov hasičov kvôli popadaným stromom. Z niektorých zatopených miest bolo súčasne treba odčerpávať vodu.

Prietrž mračien bola tiež sprevádzaná krupobitím. Mnohí ľudia na sociálnych sieťach zverejňovali videá či fotky metelice, pri ktorej mali obyvatelia strach o život. Hoci, ľudovo povedané, po daždi opäť vyšlo slnko, smršť po sebe zanechala stopy v podobe polámaných stromov, prevrátených slnečníkov, stolov a stoličiek, ale i upchatej kanalizácie a podmytých domov, píše Jutarnji.hr.

Viac o téme: BúrkaChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu