Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vera (†17) sa zabila na dovolenke v Španielsku: Za všetko môžu iba dve slová inštruktora

O život prišlo mladé dievča Zobraziť galériu (3)
O život prišlo mladé dievča (Zdroj: FB/Vera Mol, YouTube)

MADRID - Mladá Holanďanka Vera Molová tragicky zahynula pri bungee jumpingu v Španielsku, keď skočila z mosta bez toho, aby bol druhý koniec lana k niečomu priviazaný. Za jej smrť môže podľa súdu nielen nedbanlivosť, ale aj zlá angličtina inštruktora, ktorá spôsobila, že došlo k nedorozumeniu. Príkaz "no jump" (neskáč) si pomýlila kvôli hroznej výslovnosti s "now jump" (teraz skoč).

Inštruktor bol nadšením bez seba z adrenalínovej krásky: VIDEO nahého zoskoku

K tragédii došlo v roku 2015 na moste v Cabezon de la Sal v Kantábrii na severe Španielska. Inštruktor, ktorý nebol menovaný, sa teraz postavil pred súd a čelí obvineniu zo smrti mladej Holanďanky.

Vera (†17) sa zabila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Vera Mol, YouTube)

Sudcovia tvrdia, že inštruktor si mal overiť identifikačné údaje dievčaťa, aby sa ubezpečil, že Vera už mala 18 rokov a dodali, že jeho angličtina je "macarronico", čo znamená "veľmi zlá".

Súd si vypočul, že Vera zomrela po nedorozumení počas príprav na skok, čomu sa dalo vyhnúť, ak by inštruktor použil frázu 'don't jump' na rozdiel od 'no jump'.

Takisto na súde odznelo, že most sa nemal podľa španielskych predpisov využívať na bungee jumping.

Spoločnosť Flowtrack, ktorá muža zamestnávala, sa obhajuje, že to bola nehoda, ale podľa španielskych médií pripustila, že smrť Very bola spôsobená nedorozumením, keď dostávala pokyny na skok. Potvrdila, že dievča skočilo, keď malo na sebe priviazané lano, ale to ešte nebolo pripevnené k mostu.

Viac o téme: Bungee jumping
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu