Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Nemecku vyvolala opustená batožina poplach: Polícia musela okamžite zareagovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

DRÁŽĎANY - Nemecká polícia musela dnes v Drážďanoch i v Lipsku v spolkovej krajine Sasko primerane reagovať na informácie o zanechaní batožín v budove s kancelárskymi priestormi, respektíve na železničnej stanici.

V Drážďanoch došlo k evakuácii budovy s kanceláriami po tom, čo zatiaľ neznáma osoba zanechala pri recepcii batožinu a bez slova sa z miesta vzdialila. Špecialisti našli pri kontrole podozrivého kufru odevy a počítačové diely. Polícia preto predpokladá, že mohlo ísť o dar určený inštitúcii na pomoc sociálne slabším, ktorej sídlo je v rovnakom objekte.

V Lipsku zažili planý bombový poplach na miestnej hlavnej železničnej stanici, kde takisto ktosi ponechal napospas kufor. Aj obsah tejto batožiny sa ukázal ako neškodný. Predtým však preventívne došlo k prerušeniu premávky na viacerých staničných koľajach. Informácie priniesol Stredonemecký rozhlas (MDR).

Lipské policajné operačné centrum sa dnes v inej veci obrátilo na širokú verejnosť s prosbou o pomoc. V noci na dnes došlo totiž k pokusu neznámych osôb podpáliť dve vozidlá diaľničnej polície v okolí jedného z tamojších policajných okrskov. Policajti si dymiace automobily všimli a plamene včas uhasili, materiálnym škodám však nezabránili. V danom prípade nemožno vylúčiť politický motív konania ani prípadnú súvislosť s inou kauzou, pretože správa o podpálení dvoch vozidiel spolkovej polície prišla aj z mesta Chemnitz.

Viac o téme: BatožinaNemeckoDrážďany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu