Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Totálna panika medzi dovolenkármi na Malorke: Vydesení utekali z mora pred žralokom

Ľudia utekajú pred predátorom vo vode Zobraziť galériu (2)
Ľudia utekajú pred predátorom vo vode (Zdroj: profimedia.sk)

MADRID - Paniku na španielskom ostrove Malorka spôsobil cez víkend žralok modrý, ktorý priplával veľmi blízko k niekoľkým plážam plných turistov. Podľa španielskeho denníka El Mundo bolo kvôli nemu uzavretých niekoľko pláží. V nedeľu popoludní ho zamestnanci obrieho akvária z mesta Palma de Mallorca utratili.

Žralok vydesil stovky ľudí kúpajúcich sa na plážach na juhozápade ostrova Mallorka, okrem iného v miestach Illetes, Cala Nova či Cala Major v zátoke Bahía de Palma. Potom, čo sa priblížil len niekoľko metrov k brehu, kde sa kúpali ľudia vrátane malých detí, vypukla na pláži panika. Ľudia kričali a utekali z vody. Žralok ale potom opäť pokojne odplával na voľné more.

Olympionik si myslel, že má halucinácie: Z londýnskej rieky sa vynoril...

Miestne úrady nariadili uzavretie niekoľkých pláží, zatiaľ čo sa pobrežná hliadka spolu s odborníkmi z miestneho Aqua Centra vydala žraloka hľadať. Podľa svedkov bol totiž evidentne dezorientovaný. Nakoniec sa zistilo, že bol zranený na hlave a zrejme umieral.

"S podozrením na veľmi zlý stav zvieraťa, sa tím odborníkov rozhodol ho utratiť," napísal v nedeľu denník El Mundo. Podľa denníka bolo zvieraťu najprv podané sedatívum a potom mu bola vykonaná "eutanázia s cieľom minimalizovať jeho bolesť a stres", aby mu bola zaistená "dôstojná smrť".

Žralok modrý (tiež modrastý), ktorý dorastá do dĺžky až štyroch metrov, žije v moriach a oceánoch v tropickom a miernom pásme. Aktívny je hlavne v noci, keď loví najmä ryby žijúce v kŕdľoch. Jeho výskyt v takej blízkosti brehu pri Malorke je skôr vzácnosťou.

Viac o téme: ŽralokŠpanielskoMalorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu