Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Po nehode cisterny sa stovky zbehli po vytekajúcu naftu: Stačila iskra a...!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Iram Asim)

ISLAMABAD - Najmenej 148 ľudí zahynulo pri výbuchu cisternového vozidla prevážajúceho benzín v pakistanskej provincii Pandžáb. Počet obetí bude pravdepodobne ešte stúpať, keďže najmenej päťdesiat ďalších osôb má ťažké popáleniny a sú v kritickom stave. Vozidlo, ktoré smerovalo z prístavného mesta Karáčí do hlavného mesta Pandžábu Lahore, sa prevrátilo na diaľnici asi sto kilometrov juhovýchodne od mesta Multan. Na miesto nehody začali prichádzať miestni obyvatelia, aby si načerpali do kanistrov benzín unikajúci z cisterny.

Polícia sa síce snažila miesto nehody uzatvoriť, ale miestni obyvatelia na jej príkazy nedbali. Podľa očitých svedkov nešťastia je na spálenisku vidno aj asi tridsať obhorených mopedov, na ktorých prišli obyvatelia z okolia s pripravenými kanistrami. Pri výbuchu bolo zničených aj osem ďalších áut.

FOTO Po nehode cisterny
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Iram Asim)

Podľa niektorých informácií obyvateľov neďalekého mesta Báhawalpúr zvolávali na miesto havárie, kde si môžu načerpať pohonné látky, megafónom z miestnej mešity. Z rovnakého miesta už o niekoľko minút vyzývali obyvateľov, aby prišli pomôcť s hasením požiaru.

FOTO Po nehode cisterny
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Iram Asim)

"Nikdy som ešte nič také nevidel. Ľudia sa zrazu ocitli v ohnivej guli," citujú miestne médiá hovorcu polície z neďalekého mesta Báhawalpúr Abdula Malíka. "Videl som kričiacich ľudí, ale nemohol som im pomôcť," hovorí ďalší obyvateľ Báhawalpúru, ktorý prišiel pomôcť uhasiť požiar s vedrami vody a kopou piesku, ale musel to vzdať, aby plamene nezachvátili aj jeho.

Viac o téme: PožiarCisternaPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu