Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Ďalší požiar budovy v Londýne: Hlásia najmenej jedného zraneného

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Sedemdesiatštyri požiarnikov bojuje v sobotu večer s ďalším mohutným požiarom obytnej budovy na východe Londýna. Len minulý týždeň pri požiari londýnskej výškovej budovy Grenfell Tower zahynulo 79 ľudí.

Sobotňajší požiar zachvátil budovu vo východolondýnskom obvode Bethal Green, doterajšie informácie hovoria o jednom zranenom. Plamene a dym je vidno aj z veľkej diaľky, protipožiarna linka zaznamenala 50 hlásení od obyvateľov. Polícia zablokovala prístupové cesty k miestu nešťastia.

V piatok večer v Londýne evakuovali z bezpečnostných dôvodov obyvateľov 800 domácností v piatich výškových budovách v mestskej časti Camden na severozápade mesta. Britská spravodajská televízia Sky News citovala predsedníčku camdenskej mestskej rady Georgiu Gould, podľa ktorej sa zistilo, že tieto domy nespĺňajú bezpečnostné normy a úrady tým pádom "nemôžu garantovať bezpečnosť ich obyvateľov".

Hlavným dôvodom je podľa britských médií to, že pri renovácii týchto objektov boli použité tie isté horľavé materiály, ktoré podľa odborníkov minulý týždeň zapríčinili rýchle šírenie požiaru v Grenfell Tower. Renovácie piatich evakuovaných výškových budov v londýnskom Camdene by mali podľa predstaviteľov tejto mestskej časti trvať dva až tri týždne. Pre ich obyvateľov na tento prechodný čas pripravilo mesto prechodné domovy v okolitých hoteloch a v miestnom spoločenskom centre.

Viac o téme: PožiarLondýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu