Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poľský dôchodca (74) si zlomil nohu: Zavolali mu sanitku, nasledovali strašné muky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

VROCLAV – Na svoju poslednú skúsenosť so záchrannou službou poľský dôchodca z mesta Vroclav radšej ani nespomína. Má z nej totiž traumu. Po bolestivej zlomenine stehennej kosti mu dcéra zavolala sanitku, odpoveď dispečera ju však dorazila. Pomoc prišla až po niekoľkých hodinách - namiesto sanitky sa však pri zranenom objavili požiarnici.

Poľský dôchodca kričal od bolesti a omdlieval od vyčerpania ešte dlhé štyri hodiny po tom, ako mu jeho dcéra zavolala sanitku. Dispečer záchrannej služby, s ktorým telefonovala o 14.45 hod., jej totiž oznámil, že vzhľadom na vysoký počet prípadov bude musieť 74-ročný muž počkať najmenej štyri hodiny na príchod pomoci. Jednoducho musí vydržať, až sa dostane na rad.

Slováci, varujte svojich starých rodičov: Dôchodca (81) naletel podvodníkovi, prišiel o 2 500 eur

Manželky a dcéry dôchodcu sa zmocnilo zúfalstvo. Zraneného muža neznesiteľne bolel každý jeden pohyb. Príbuzní s ním nedokázali pohnúť a neodvažovali sa ho nakladať do vlastného auta s nezafixovanou nohou. Bolesť sa ozývala stále hlasnejšie a muž bol z utrpenia nepokojný.

Od bolesti začal omdlievať

Okolo 15-tej hodiny trojici pomohol esbéeskár z neďalekého parkoviska, ktorý na miesto doniesol stoličku a pomohol na ňu seniora posadiť. Dôchodca však začal od bolesti omdlievať. Približne o 18-tej hodine volala dcéra zraneného muža záchranku opäť. Aj tentoraz jej dispečer pokojným hlasom povedal, že musí počkať a nie je možné určiť čas príchodu pomoci. Vtedy už nahnevaná žena kontaktovala aj médiá.

O 19.16 h dorazil na miesto reportér spravodajského portálu Fakt24.pl, ktorý zavolal dispečerovi späť a spýtal sa, prečo záchranná služba riskuje život seniora. O 14 minút po telefonáte bolo počuť zvuk sirény. Nebola to však sanitka, ale auto požiarnikov, ktorých vyslali s dýchacím prístrojom. O desať minúť neskôr prišla aj sanitka a vysileného dôchodcu odviezla. Ako by sa príbeh skončil, keby dispečera nekontaktoval aj poľský reportér, to si radšej rodina seniora nechce predstavovať.

 

 

Viac o téme: SanitkaDôchodcaZlomená noha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu