Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dráma na obľúbenej pláži v Chorvátsku: Loď v plnej rýchlosti vrazila do dovolenkárov

Nehoda si vyžiadala aj zranených. Zobraziť galériu (4)
Nehoda si vyžiadala aj zranených.

CRIKVENICA - Turisti pri jednom z chorvátskych miest prežili šok. Po zrážke dvoch lodí skončila jedna z nich na preplnenej pláži. Podľa neoficiálnych zdrojov, boli pri zrážke zranení traja ľudia. Vystrašení rodičia v panike utekali a zachraňovali svoje deti.

Vo štvrtok 22. júna 2017 sa návštevníkom pláže v blízkosti chorvátskeho miesta Crikvenica zmenila dovolenka na horor. Zrážka dvoch lodí na mori totiž mala dohru, akú nikto nečakal. Jeden zo svedkov priznal, že na pláž sa rútila loď bez vodiča. "Loď bez vodiča sa plnou rýchlosťou rútila na ľudí. Bolo to ako z hororového filmu. Následne nato nastala panika. Niekto vypol motor," opísal desivú situáciu svedok.

Dráma na obľúbenej pláži
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: dnevnik.hr)

Rútiaca sa loď ohrozila plnú pláž oddychujúcich ľudí. Tí si nič netušiaci užívali pobyt v mori aj na slnku. K incidentu prišlo okolo šiestej hodiny podvečer. Podľa neoficiálnych zdrojov prišlo pri nehode k zraneniu troch osôb. Pravdepodobne dvaja z nich ležali na pláži a posledný zo zranených sa nachádzal priamo na motorovom člne. Na miesto bola privolaná námorná polícia aj hasiči, ktorých úlohou bolo zabrániť prípadnému znečisteniu mora a morského prostredia.

Dráma na obľúbenej pláži
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: dnevnik.hr)

Na pláži sa nachádzal aj Alen, ktorý si ako iní užíval so svojou rodinou slnko a more. "Opaľovali a kúpali sme sa, keď tu zrazu sa na naše uteráky v plnej rýchlosti rútila loď bez vodiča. Našťastie sa mi podarilo deti dostať preč. Švagriná skončila v nemocnici s ľahkými zraneniami. Kto bol vodičom, nevieme,“ povedal Alen.

Dráma na obľúbenej pláži
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: dnevnik.hr)

"Zatiaľ mám informáciu, že bola zranená jedna žena, ktorej zranenia nie sú našťastie život ohrozujúce. Zranená bola okamžite transportovaná sanitkou do Rijeky," potvrdil Alenove slová Davor Radas, hovorca Ministerstva mora, dopravy a infraštruktúry. Príčiny nehody sú podľa jeho slov predmetom vyšetrovania. 

Viac o téme: NehodaLoďChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu