Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Trump ukončil týždne napätia: Žiadne nahrávky neexistujú

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Andrew Harnik)

WAHSINGTON - Americký prezident Donald Trump vo štvrtok vyhlásil, že si nenahrával a ani nemá žiadne nahrávky jeho rozhovorov s bývalým šéfom FBI Jamesom Comeym. Ukončil tak týždne mlčania a napínania verejnosti, ktorej sľuboval, že sa k otázke existencie či neexistencie nahrávok už čoskoro vyjadrí.

K otázke nahrávok Trump vo štvrtok zaujal stanovisko preňho typickou formou - zverejnením postu na Twitteri. Zároveň napísal, že nemá "ani tušenia", či niekto iný nejaké nahrávky jeho rozhovorov s Comeym nahrával a má k dispozícii.

Comey začiatkom júna obvinil Trumpa, že sa snažil neprimerane zasahovať do vyšetrovania údajných vzťahov medzi Trumpovým tímom a ruským vedením, ktoré sa malo snažiť ovplyvniť výsledky amerických prezidentských volieb v prospech súčasného prezidenta. Comey zverejnil komunikáciu s Trumpom do najmenších podrobností, pričom uviedol, že si presný obsah ich osobných aj telefonických rozhovorov vždy po ich skončení zapisoval.

Trump Comeyho vzápätí obvinil, že si informácie o údajnej snahe prezidenta zasahovať do vyšetrovania vymyslel a odkázal mu, že môže len dúfať, že sa ich vzájomné rozhovory v Bielom dome nenahrávali. Odvtedy Trumpa médiá žiadajú o informáciu, či nejaké nahrávky skutočne existujú, s tým, že ak áno, chceli by poznať ich obsah.

Trumpa k zverejneniu informácie o tom, či nahrávky rozhovorov s Comeym existujú, prinútilo až rozhodnutie komisie Snemovne reprezentantov amerického Kongresu vyšetrujúcej údajné zasahovanie Ruska do americkej predvolebnej kampane. Komisia vyzvala Biely dom, aby jej nahrávky, ak nejaké existujú, odovzdal najneskôr do piatku.

Viac o téme: Donald TrumpTwitterBiely domJames Comey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu