Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Detaily hororového prípadu: Poľský Fritzl pôjde za mreže, manželke urobil zo života traumu

Odsúdený Mariusz Sz. Zobraziť galériu (2)
Odsúdený Mariusz Sz. (Zdroj: print screen Tvn24.pl)

GDANSK - Svojho „Fritzla“ má aj Poľsko. Tamojší súd poslal na 25 rokov za mreže Mariusza Sz. z Gdanska, ktorý svoju manželku zatvoril do pivnice, kde ju päť dlhých rokov týral. Neušetril ani dve svoje dcéry. Zneužívaná manželka prežila takú traumu, že sa nedokáže vrátiť do normálneho života.

Manželka Mariusza Sz. si vytrpela mnoho poníženia a tyranie. Pred piatimi rokmi ju jej muž zatvoril do temnej pivnice, z ktorej svoju obeť nepúšťal na denné svetlo. Musela mať zviazané ruky, manžel ju bil a pravidelne znásilňoval. Jesť mohla len ako pes - z kovovej misky na zemi bez pomoci rúk. Brutálne týral aj dve svoje dcéry. Mariusz Sz. svoju vinu nikdy nepriznal, hoci ho súd uznal vinným zo siedmich trestných činov, za ktoré strávi najbližších 25 rokov vo väzení. Po odpykaní troch štvrtín trestu bude môcť páchateľ požiadať o podmienečné prepustenie.

Únos, ktorý otriasol svetom: Nové fakty v prípade Kampuschovej, ktoré majú zničiť konšpirácie

Podľa výpovedí svedkov najprv manžel svojej žene tvrdil, že ju miluje, neskôr sa však život s ním zmenil na nočnú moru. Podľa Tvn24.pl sa poľský tyran správal ešte krutejšie ako Rakúšan Josef Fritzl, ktorý dlhé roky väznil a znásilňoval svoju vlastnú dcéru.

Rodina tyrana sa údajne len nemo prizerala

Týraná manželka Poliaka dosvedčila, že ju kŕmil chlebom namočeným vo vode a z pivnice ju pustil len pri špeciálnych príležitostiach – keď prišla návšteva, musela pod hrozbou smrti predstierať, že je všetko v poriadku. Do pivnice podľa slov ženy privádzal aj iných mužov, ktorí ju znásilňovali. Ukončiť peklo sa jej podarilo až pri vydarenom pokuse o útek, po ktorom svoj príbeh vyrozprávala polícii.

Detaily hororového prípadu: Poľský
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: print screen Tvn24.pl)

O utrpení v rodine pravdepodobne vedela Mariuszova matka aj ďalší príbuzní, čo prípad skomplikovalo. Modriny na tele týranej ženy boli neprehliadnuteľné – okolie ale nijako nezakročilo napriek tomu, že Mariuszova rodina žila len 30 metrov od domova hrôzy a jeho manželka prosila o pomoc jeho matku. Všetci sa tvárili, že nič podozrivé nevideli. Náročné vyšetrovanie napokon skončilo odsúdením násilného manžela. 

Viac o téme: Poľský FritzlMariusz Sz.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu