Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Z útoku na policajta v Michigane už obvinili 49-ročného Kanaďana

Policajti. Zobraziť galériu (2)
Policajti. (Zdroj: SITA/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP)

WASHINGTON - Z útoku na policajta, ku ktorému došlo v stredu na letisku v meste Flint v americkom štáte Michigan, obvinila americká federálna prokuratúra 49-ročného Kanaďana Amora Ftouhiho pochádzajúceho z mesta Quebec, informovala dnes agentúra AP.

Ftouhi údajne na letisku bodol do krku dlhým nožom policajta Jeffa Nevilleho, pričom tesne predtým zakričal arabskú frázu "Alláhu akbar", teda "Boh je najväčší" a prejavil tiež nenávisť voči Spojeným štátom, uviedla s odvolaním sa vyšetrovateľov agentúra DPA. Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) útok momentálne vyšetruje ako teroristický čin, priblížil špeciálny agent poverený vyšetrovaním tohto prípadu David Gelios. 

Z útoku na policajta
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP)

Zraneného policajta previezli po útoku do nemocnice, kde sa podrobil operácii. Jeho zdravotný stav je podľa príslušných úradov momentálne stabilizovaný. Medzi Ftouhim a policajtom nedošlo pred útokom k nijakej interakcii, uviedol Gelios. Páchateľ pri útoku použil asi 30 centimetrov dlhý nôž. Prejavil nenávisť voči Spojeným štátom, pričom hovoril o čosi tom, že USA zabíjali ľudí v Sýrii, Iraku a Afganistane. Údajne tiež povedal, že "všetci zomrieme", uviedol ďalej Gelios. Vyšetrovateľ dodal, že Ftouhi je v prípade jediným podozrivým. 

K útoku na policajta došlo približne o 9.45 h miestneho času (15.45 SELČ) v stredu na Bishopovhom medzinárodnom letisku vo Flinte. Letisko, ktoré sa nachádza približne 100 kilometrov severozápadne od Detroitu, podľa miestnych predstaviteľov po incidente evakuovali a nikto z cestujúcich neutrpel zranenia. 

Viac o téme: útok Michigan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu