Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pomoc od britskej vlády: Zaobstarala nové byty pre obyvateľov zhoreného vežiaka

Hasiči prehľadávajú zhoretý interiér Grenfelskej veže v Londýne po požiari, ktorý usmrtil najmenej 30 ľudí.
Hasiči prehľadávajú zhoretý interiér Grenfelskej veže v Londýne po požiari, ktorý usmrtil najmenej 30 ľudí. (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Britská vláda zaobstarala novopostavené byty, ktoré by mohli využiť niektorí obyvatelia londýnskeho 24-poschodového obytného domu Grenfell Tower, ktorý minulý týždeň zachvátil mohutný požiar.

Ide o 68 bytov v rámci "novopostaveného sociálneho bývania" v mestskej štvrti Kensington a Chelsea, kde sa Grenfell Tower nachádza, uviedol minister pre komunity Sajid Javid. Pri požiari vežiaka zahynulo najmenej 79 ľudí a mnoho ďalších stratilo strechu nad hlavou. Vláda sa im snaží zabezpečiť bývanie práve v tejto oblasti, ktorá patrí medzi najdrahšie v Londýne.

Obyvateľom sa snaží pomôcť aj súkromný sektor. Dnes vyšiel charitatívny singel, produkovaný Simonom Cowellom, britským porotcom talentových súťaží. Na nahrávke piesne americkej dvojice hudobníkov Simon a Garfunkel "Bridge Over Troubled Water" (Most ponad rozbúrenú rieku) sa podieľalo približne 50 umelcov. Medzi spevákmi bola Rita Ora, Robbie Williams, Liam Payne a Jessie J.

Viac o téme: LondýnGrenfell Tower
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu