Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Počet obetí londýnskeho požiaru stúpol na 79: Briti si minútou ticha uctili mŕtvych

Požiar, ktorý vypukol minulý týždeň v londýnskej budove Grenfell Tower
Požiar, ktorý vypukol minulý týždeň v londýnskej budove Grenfell Tower (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Na najmenej 79 mŕtvych či nezvestných stúpol počet obetí požiaru, ktorý minulý týždeň vypukol v 24-poschodovej londýnskej výškovej budove Grenfell Tower. Oznámil to dnes veliteľ londýnskej Metropolitnej polície Stuart Cundy.

Cundy podľa agentúry AP dodal, že vyšetrovanie stále prebieha a toto číslo sa v súvislosti s ním ešte môže zmeniť. Uviedol tiež, že v budove stále prebiehajú záchranné a pátracie operácie. Niektoré rodiny prišli pri požiari o viacerých členov, pátranie je pre ne veľmi bolestivé, povedal veliteľ londýnskej polície. Dodal však, že došlo aj k pozitívnym objavom - päť osôb, ktoré boli považované za nezvestné, sa našlo živých. 

Briti si minútou ticha uctili obete londýnskeho požiaru

Obyvatelia Veľkej Británie si dnes minútou ticha uctili obete ničivého požiaru, ktorý vypukol minulý týždeň v londýnskej budove Grenfell Tower a podľa najnovšej bilancie si vyžiadal až 79 obetí na životoch. 

Pamiatku obetí si dnes o 11.00 h britského času (12.00 h SELČ) uctili neďaleko 24-poschodovej budovy Grenfell Tower stovky miestnych obyvateľov, požiarnikov či záchranárov. Ticho podľa premiérky Theresy Mayovej zavládlo aj vo všetkých vládnych budovách. Ostatné zariadenia sa k tomuto gestu solidarity mohli dobrovoľne pripojiť.

"Obyvatelia Grenfell Tower, rodiny, ktoré prišli o svojich blízkych aj záchranári, ktorí sa im snažili zo všetkých síl pomôcť, prežili jedni z najtrýznivejších a najtraumatickejších skúseností, aké si možno vôbec predstaviť," povedala podľa agentúry DPA Mayová tesne pred začiatkom minúty ticha. 

Viac o téme: PožiarLondýnGrenfell Tower
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu