Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obľúbené letovisko Slovákov v Chorvátsku zachvátili plamene: Hostí museli evakuovať!

Požiar v Podgorici.
Požiar v Podgorici. (Zdroj: 24sata.hr)

ZÁHREB - Približne 200 hasičov bojuje s obrovským požiarom, ktorý dnes skoro ráno okolo 02.30 h zachvátil obec Podgora v oblasti Dalmácia na jadranskom pobreží Chorvátska. Informoval o tom dnes chorvátsky portál croatiaweek.com. Podgora aj okolité obce sú mimoriadne obľúbenými destináciami dovolenkárov vrátane slovenských.

Oheň sa rozhorel na zalesnenom území medzi prímorskými letoviskami Tučepi a Podgorou, ktoré sa nachádzajú v južnej časti známej Makarskej riviéry v Dalmácii.

Plamene si vynútili uzatvorenie ciest a hostí z neďalekého hotela Sirena v Podgore museli evakuovať. Napísal to portál 24.sata.hr. Zatvorené sú úseky Jadranskej magistrály, hlavná cesta D512 medzi mestami Makarska a Vrgorac, ale aj ďalšie cesty vedúce k horskému masívu Biokovo a k jeho najvyššiemu vrchu Sveti Jure. Tento masív je vyhlásený za Prírodný park Biokovo.

Tri lietadlá od výrobcu Canadair a približne 200 hasičov už od rána bojuje s vyčíňajúcimi plameňmi a snažia sa ich dostať pod kontrolu. V Podgore nastal v dôsledku mimoriadnej situácie výpadok elektriny.

Prácu hasičov sťažuje silný vietor a navyše, požiar sa šíri smerom v zalesnenému územiu v blízkosti Prírodného parku Biokovo.

Požiar pri chorvátskom letovisku Podgora neohrozil slovenských turistov

Dnešný požiar lesa v blízkosti chorvátskeho letoviska Podgora neohrozil dovolenkujúcich turistov zo Slovenska. Vyplýva to z informácií, ktoré má momentálne k dispozícii Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR. V dôsledku požiaru musel byť evakuovaný jeden z hotelov v letovisku. Podľa hovorcu ministerstva Petra Suska neboli v ňom ubytovaní slovenskí turisti. "Nik sa tiež neprihlásil na zastupiteľskom úrade so žiadosťou o konzulárnu pomoc alebo asistenciu," informoval Susko.

Viac o téme: DovolenkaLetoPožiarChorvátskoPodgorica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu