Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Strašná smrť vo vodnom väzení: Nezvestných námorníkov po zrážke lodí našli mŕtvych

USS Fitzgerald Zobraziť galériu (2)
USS Fitzgerald (Zdroj: SITA/AP Photo/ Matt Dunham)

TOKIO - Telá amerických námorníkov, ktorí boli od piatku nezvestní po tom, ako sa ich torpédoborec zrazil so štyrikrát väčšou kontajnerovou loďou približne 100 kilometrov od pobrežia Japonska, našli dnes v poškodenej časti plavidla. S odvolaním sa na vyhlásenie Siedmej americkej flotily o tom informovala agentúra DPA.

"Pátracie a záchranné tímy dnes ráno získali prístup k priestorom, ktoré boli poškodené počas zrážky. Následne sa im podarilo nájsť telá nezvestných námorníkov v zaplavených spacích kabínach," píše sa vo vyhlásení. Telá prevezú do námornej nemocnice v meste Jokosuka, kde ich následne identifikujú. Mená amerických námorníkov zverejnia, až keď o situácii budú oboznámení rodinní príslušníci. 

Americké námorníctvo ďalej podľa AP informovalo, že sa im nepodarilo nájsť všetkých sedem nezvestných tiel, avšak počet nájdených námorníkov nespresnilo. V pátraní sa naďalej pokračuje. Celkovo bolo po zrážke torpédoborca USS Fitzgerald s kontajnerovou loďou registrovanou na Filipínach nezvestných sedem amerických námorníkov. 

USS Fitzgerald
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/ Matt Dunham)

Vyšetrovanie príčin zrážky stále prebieha. Japonská pobrežná stráž vypočúvala posádku filipínskej lode a ako jednu z možných príčin pripúšťa profesionálne zlyhanie. Filipínska kontajnerová loď, ktorá je 222-metrov dlhá a váži 29.000 ton, neutrpela vážnejšie škody a všetkých 20 členov posádky je v poriadku. 

Viac o téme: LoďKolíziaUSS Fitzgerald
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu