Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Brutálny útok na policajtku v Jeruzaleme: Traja muži ju napadli s nožmi, prihlásil sa Daeš

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

JERUZALEM - Traja Palestínčania zaútočili dnes na dvoch miestach neďaleko jeruzalemského Starého mesta na policajtov. Dôstojníčka, ktorú pobodali, svojim zraneniam neskôr podľahla, uviedol hovorca polície. Všetkých troch páchateľov bezpečnostné zložky zastrelili.

Od septembra 2015 palestínski útočníci zabili 42 Izraelčanov, dvoch amerických turistov a britskú študentku. V tom istom období Izraelčania zastrelili približne 350 Palestínčanov. Väčšinu z nich označili za útočníkov.

Izrael viní z násilia palestínskych politických a náboženských lídrov, ktorí aj na sociálnych sieťach povzbudzujú k útokom. Palestínčania tvrdia, že násilnosti pramenia z hnevu nad tým, že Izrael už celé desaťročia ovláda územia, na ktorých by mal byť podľa nich ich vlastný štát.

K útoku sa prihlásili džihádisti, Izrael to popiera

Palestínski militanti dnes popreli tvrdenie Daeš, že stojí za piatkovými útokmi v Jeruzaleme, pri ktorých prišla o život 23-ročná izraelská policajtka. Daeš dnes vydal po simultánnych útokoch strelnými a bodnými zbraňami vyhlásenie, v ktorom za ne prebral zodpovednosť. Ak by to bola pravda, išlo by o prvú priamu akciu Daeš proti Izraelu, pričom skupina v správe vydanej spriaznenou tlačovou agentúrou varovala, že táto akcia "nebude posledná".

Avšak Hamas a Ľudový front za oslobodenie Palestíny (PFLP) rýchlo reagovali vyhlásením, že traja útočníci, ktorých izraelské sily zabili, boli ich členmi, a obvinili Daeš z podkopávania ich boja. Izraelskí vojenskí predstavitelia medzitým uviedli, že piatkové útoky na dvoch miestach neďaleko jeruzalemského Starého mesta zrejme vykonali miestni ľudia bez napojenia na nejakú zo skupín. 

Viac o téme: PolicajtkaJeruzalemPalestína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu