Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nečakané zistenie o masakre pred škôlkou! VIDEO Úmyselný bombový útok

Nebola to náhoda. Zobraziť galériu (4)
Nebola to náhoda. (Zdroj: Twitter)

PEKING - Štvrtkovú explóziu, ktorá si v materskej škole na východe Číny vyžiadala osem obetí a 65 zranených, spôsobila podomácky vyrobená bomba. Podľa agentúry AFP to oznámili čínske úrady. Útočník trpel nervovou chorobou a je medzi mŕtvymi.

Terčom útoku sa stala materská škola v meste Feng-sien. Doteraz sa špekulovalo, že v škôlke vybuchla plynová tlaková fľaša, ktorá sa používa na varenie.

Nečakané zistenie o masakre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Manfeng Li)

V dome dvadsaťdvaročného útočníka, ktorý pri explózii zahynul, bol nájdený výbušný materiál, oznámili úrady mesta Feng-sien. Muž menom Sü bol identifikovaný podľa záberov z bezpečnostnej kamery a na základe analýzy DNA. Motív jeho činu nie je známy.

Nečakané zistenie o masakre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Manfeng Li)

Steny v páchateľovho byte boli popísané čínskymi znakmi označujúcimi smrť a nešťastie, oznámili vyšetrovatelia. V policajnej správe sa tiež píše, že Sü prestal navštevovať školu, pretože trpel poruchou autonómneho nervového systému.

Dvaja ľudia zomreli na mieste a šesť ďalších po prevoze do nemocnice, uviedla agentúra Nová Čína. Zo zranených je osem ľudí v kritickom stave. Medzi obeťami incidentu nie sú žiadne deti z materskej školy ani vychovávatelia.

Nečakané zistenie o masakre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Škôlky a školy sa už v minulosti v Číne stali terčom útokov, ktoré často spáchali duševne narušení ľudia alebo tí, ktorí chceli spoločnosť potrestať za nejakú domnelú alebo skutočnú krivdu. Tieto útoky, ktoré si vyžiadali desiatky mŕtvych a zranených, ale boli spáchané väčšinou nožom či inými bodnými či sečnými zbraňami; držba strelných zbraní je v Číne pod prísnou kontrolou.

Viac o téme: VýbuchExplóziaŠkôlkaČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu